Lancia, in pericol de disparitie?

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Daca Fiat va reusi sa preia Opel, viitorul brandului Lancia este incert. Grupul ar putea sa renunte la legendarul sau brand.

Expansiunea grupului Fiat pe piata auto ar putea sa duca intr-un viitor apropiat la desfiintarea unuia dintre actualele branduri aflate sub umbrela italienilor. Surse neoficiale au afirmat ca Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat, ar fi declarat apropiatilor ca o potentiala alianta Fiat, Chrysler si Opel ar duce la sfarsitul brandului Lancia.

In acest moment Lancia este compania cel mai putin profitabila pentru Fiat, brandul exclusivist inregistrand aproximativ 100.000 de unitati vandute anul trecut, aproximativ la fel ca Saab, divizionarul General Motors. Ca raspuns la acest zvon, Alessandro Alexandre, seful asociatiei dealerilor Lancia, a declarat ca un asemenea scenariu este "lipsit de sens".

Planurile de expansiune ale Fiat nu vor putea insa sa asigure un viitor stabil pentru Lancia. Dupa experienta neplacuta suferita de General Motors, care s-a convins de resursele necesare dezvoltarii mai multor branduri, este posibil ca Fiat sa renunte la legendarul Lancia.

via | Leftlane

Comentarii (8)

  • schumi
    Ar fi pacat...
    Ar fi pacat ca acest nume de legenda din lumea automobilului sa dispara.
    6 1
  • ce va spuneam aici http://www.automarket.ro/stiri/alfa-romeo-mito-costa-13990-de-euro-cu-tva-in-romania-21034.html ?? uite asta v-am spus "iar despre lancia nu mai vorbim...s-ar putea sa o traga chiar fiatul pe linie moarta" va pup ! (data era 13.05.2009)
    1 3
  • Trist. Foarte trist.

    Din pacate se pare ca Alfa Romeo este foarte aproape de aceeasi situatie si cand sa fie revigorata seful a plecat director de marketing la VW.

    Italienii de la Fiat care au influentat si decis soarte Lancia si Alfa Romeo ar trebui trimisi in "Inferno" (de Alighieri) pentru ca si-au batut joc de asemenea branduri.

    Au tot cea si-ar putea dori un brand auto dar nu sunt in stare sa se faca o masina. O multime de branduri (poate doar Ferrari nu) si -ar dori asemenea mostenire istorica si le e imposibil sa o aiba; dar sunt in stare sa ofere masini decente.


    Ufff...

    Chiar daca au nazurile lor disparitia ar fi o eroare de pedeapsa capitala pentru managerii dopati cu MBA-uri. Se pare ca nici un MBA nu reuseste sa educe sufletul ci doar intelectul.
    3 2
  • tu nu bagi nimic la cap...cu orice strategie a oricarui MBA cele 2 marci nu se vand datorita "reclamei" proaste pe care si-au facut-o singuri in ultimii 25 ani! zi-mi un model de succes, vandut la greu al celor de la lancia in afara de lancia de care stie toata lumea(dc e sa vorbim de modelul de serie care nu a fost cine stie ce...tot nu ajungem nicaieri.!delta integrale NOT delta de strada)??alfa are chiar istorie in f1 dar...degeaba pt ca reclama negativa si-au facut din 80 pana in 2000...adica cam cat pentru o generatie !italienii au avut avant in fata nemtilor dupa razboi pt ca nemtii nu mai aveau o fabrica in picioare dar acum vremurile s-au mai schimbat si puturoisenia lor nu este departe de a noastra (mai ales prin sudul italiei pe unde alfa are o fabrica)
    3 1
  • Tu, cel de mai sus, cred ca ai dreptate ca sunt lenesi si ca 20 de ani au facut greseli incat au ajuns asa rau.

    Totusi, stiind pe cineva care a avut vechea Integrale iti spun ca nu era deloc banala nici acum7-8 ani.

    Oricum ar fi, marcile astea merita o sansa macar de dragul istoriei lor. Probabil doar valoarea mostenirii istorice le mai tine pe piata si ori trec la treaba ca deja au atins fundul oceanului, ori vor disparea.
    1 0
  • mane tu sti de regulamente fia???nu prea cred! pt a putea intra la o anumita grupa lancia a trebuit sa scoata pe piata de expl 5000 de unitati pt grupa n si 200 pt grupa b! care este ideea??pai in afara de aceste unitati "speciale" pe care le-au scos din obligatie , delta mai producea si masini "obisnuite" ...poate este mult spus obisnuite pt ca modelele de serie nu aveau nimic in comun cu seriile limitate sau cu cele pregatite pt raliu! deci retine DELTA ERA O MASINA BANALA! EDITIILE LIMITATE SUNT ALTA MANCARE DE PESTE!
    0 0
  • asmaticu
    no problem
    Peste cativa ani se va gasi unu cu bani s-o reinvie... a se vedea Bentley, Bugatti etc...
    0 0
  • andrei
    Lancia
    nu se va ajunge aici.
    debea ce ai lansat delta si voi credeti ca o sa o ingroape.
    mai ales ca delta este destul de apreciata
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru