Land Rover Defender va fi fabricat în forma actuală până în 2017

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.10.2011
Actuala generaţie a lui Defender vor rămâne în producţie până în 2017, deşi o versiune de serie a conceptului DC100 va fi lansată în 2015.

Land Rover Defender va fi construit în forma actuală până în 2017, cu toate că înlocuitorul modelului va debuta în 2015. Doar o parte din gama actuală Defender va beneficia de acest tratament, fiind vizate versiunile 110 şi 130, modelul cu ampatament scurt urmând să fie înlocuit în 2015 de versiunea de serie a conceptului DC100. Cei de la Land Rover vor păstra modelul Defender în fabricaţie graţie unor modificări legislative prin care restricţiile aplicate acestui model un sunt atât de dure precum în cazul unui autoturism convenţional.

Land Rover va trebui să dezvolte o versiune Euro6 a motorului diesel de 2.2 litri, următorul pas necesar pentru păstrarea lui Defender în producţie pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Următorul pas în materie de reglementări va viza motoarele diesel, ale căror emisii vor fi aliniate cu cele ale propulsoarelor alimentate cu benzină. Sunt şanse ca Defender să obţină o derogare de la acest articol, deoarece modelul a fost reclasificat în categoria vehiculelor comerciale în urmă cu câţiva ani, ceea ce i-ar putea ajuta pe cei de la Land Rover cu reducerea costurilor.

"Înlocuirea actualului Defender este una dintre cele mai mari provocări din lumea designului auto.

Pentru că vorbim despre o maşină care a inspirat oameni din toată lumea. Noul DC100 nu este un concept care va fi scos în această formă în versiune de serie, ci reprezintă începutul unui drum de patru ani către un design final al versiunii Defender pentru secolul al 21-lea", susţine Gerry McGovern, şeful de design al celor de la Land Rover.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru