Lansarea lui Jeep Grand Cherokee pe piaţa din Europa va fi întârziată

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.07.2010
Succesul noului Jeep Grand Cherokee pe piaţa din SUA îi împiedică pe americanii de la Chrysler să lanseze versiunea europeană a acestui model la timp, lansarea fiind pregătită pentru cel de-al patrulea sfert al lui 2010.

Esential

2 schimburi lucrează la producţia lui Jeep Grand Cherokee în Detroit.
2.837 angajaţi sunt implicaţi direct în procesul de fabricare al lui Jeep Grand Cherokee.

Debutul noului Jeep Grand Cherokee pe piaţa din Europa este întârziat de cererea ridicată din Statele Unite ale Americii. Versiunea pe benzină a lui Jeep Grand Cherokee este aşteptată să debuteze în Europa abia în cel de-al patrulea sfert al acestui an. Mai mult decât atât, versiunea diesel a acestui model va debuta abia în cel de-al doilea sfert al anului 2011. În timp ce clienţii Jeep din Europa vor aştepta ceva mai mult apariţia acestui model în showroom-uri, americanii au adunat deja un număr impresionant de comenzi pentru noul Grand Cherokee.

Pe 19 iulie, cei de la Chrysler au angajat 1.080 muncitori pentru a forma cel de-al doilea schimb de producţie al lui Grand Cherokee. În acest moment, fabrica lui Grand Cherokee din Detroit are 2.837 de angajaţi şi ar putea să adauge încă un schimb pentru a ţine piept cererii ridicate pentru acest model. În curând, americanii vor construi şi versiunea cu volanul pe dreapta a lui Grand Cherokee pentru a trimite această versiune pe pieţele pe care este necesară.

Din păcate pentru clienţii din Marea Britanie şi nu numai, modelul cu volanul pe partea dreaptă este şi el întârziat de numărul ridicat de comenzi de pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Versiunea europeană a lui Jeep Grand Cherokee va fi echipată fie cu un motor diesel V6 de 3.0 litri produs de VM Motori, fie cu un motor V6 pe benzină de provenienţă Daimler. Cei de la VM Motori furnizează motoare diesel cu patru cilindri pentru versiunile europene ale lui Cherokee şi Jeep Wrangler, dar şi pentru Chrysler Voyager şi Dodge Nitro. Jeep va construi circa 136.000 de exemplare Grand Cherokee în decursul acestui an, în timp ce anul 2009 a adus o producţie de 60.640 de unităţi Grand Cherokee.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru