LatinNCAP: divizia latină a organizaţiei EuroNCAP

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 09.10.2010
LatinNCAP este organizaţia care se va ocupa cu testarea siguranţei oferită de automobilele de pe piaţa din America Latină. Aceasta a fost înfiinţată de FIA şi Banca Inter Americană pentru Dezvoltare cu sprijinul EuroNCAP.

EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) este o organizaţie înfiinţată în 1997 care se ocupă cu testarea siguranţei oferită de automobilele de pe piaţa din Europa. În prezent este susţinută de şapte guverne europene, iar rezultatele oferite de aceasta a dus la creşterea siguranţei noilor vehicule.

Federaţia Internaţionala de Automobilism (FIA) împreună cu Banca Inter Americană pentru Dezvoltare au dat naştere diviziei LatinNCAP. Aceasta se va ocupa cu testarea siguranţei oferită de vehiculele comercializate pe teritoriul Americii Latine şi va utiliza aceleaşi sisteme de analiză ca şi EuroNCAP.

Lansarea oficială a organizaţiei LatinNCAP va avea loc pe 18 octombrie pe aeroportul Carrasco din Uruguay. Până acum, organizaţia a achiziţionat nouă maşini care au trecut cu brio testul pentru impactul la 64 km/h. Rapoartele, rezultatele complete şi numărul de stele oferite de LatinNCAP pentru aceste modele vor fi facute publice în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Via | Autoesporte

Comentarii (1)

  • Varianta tiganeasca a EURO NCAP ! Tiganie ,nimic altceva !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru