Lexus pregăteşte o versiune coupe a lui GS

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.05.2012
Lexus GS va primi o versiune coupe în 2013, anunţă Insideline. Modelul va deveni înlocuitorul lui SC430 şi se va lupta cu Audi A5/S5, BMW Seria 6 şi Mercedes E-Klasse Coupe.

Lexus pregăteşte o versiune coupe a lui GS, model care se va lupta pe segmentul lui Audi A5/S5, Mercedes E-Klasse Coupe şi BMW Seria 6. Potrivit Insideline, noua versiune a lui Lexus GS va debuta în primul sfert al anului 2013, iar aceasta va fi oferită alături de mai multe propulsoare, iar o versiune de performanţă nu este exclusă. Modelul nipon de clasă medie este echipat cu 10 airbag-uri în standard şi beneficiază de numeroase sisteme active de siguranţă, cum ar fi cel de monitorizare a unghiului mort sau cel de avertizare la trecerea involuntară peste marginea benzii de rulare.

Noua generaţie a lui Lexus GS, lansată pe piaţă la începutul anului curent, se mândreşte cu un comportament rutier mai sportiv, un nivel de confort sporit şi un sistem de direcţie îmbunătăţit. Pentru interior, clienţii pot alege între trei tipuri diferite de lemn sau piele cusută cu aţă în nuanţă contrastantă, iar întregul ambient este pus în valoare de un sistem de iluminare perfecţionat.

Versiunea de performanţă a lui Lexus GS a fost sugerată de Karl Schlicht, Şeful Departamentului de Planificare Produs de la Toyota. În cadrul unui interviu, Schlicht a spus că ar fi încântat să vadă un GS-F care să se lupte cu BMW M5 şi Mercedes-Benz E63 AMG.

Unele voci susţin că această versiune ar debuta în 2014, în timp ce surse din cadrul concernului Toyota spun că modelul nu a primit aprobarea pentru producţie.

Via | Insideline

Comentarii (11)

  • da ,o masina reusita....cu design reusit ...sunt convins ca si varianta cu2 usi va fi reusita...cand vine cate un articol nou despre unele masini cum e cel de fata...romanasii nostrii nu pre se inghesuie sa comenteze...dar cand freaca editiile alea expirate la golf zici ca e miere...nu altceva...in fine romanu nu prea stie ce-i ala lexus sau infiniti...ce sa mai zici de acura...in fine poate la noi nu-i cazul..deocamdata ne lafaim in golfuri passaturi a-uri,x-uri....si mai stiu eu ce.
    14 7
  • mi-ai luat vorba din gura! asta e cultura auto de la noi ian nu mai am pretentii demult la ce vad zilnic pe strada! cand aud de lexus "aaa nu nu e buna e kinezarie.nu-i buna tot masina germana e cea mai buna!" deja imi vine sa vars de astfel de replici de trepanati!
    11 7
  • ...
    Off-topic:Din pacate,domnilor,mentalitatea majoritatii romanilor e prea inapoiata pentru a avea in cultura auto si Lexus,Infiniti sau Acura...
    On-topic:Cum adica GS coupe va fi rival cu Audi A5,BMW seria 6 si Mercedes-Benz E-Klasse? Audi A5 si Mercedes-Benz E-Klasse sunt in categorie cu BMW seria 3 coupe,nu cu seria 6...poate cei de la Lexus vor sa faca un rival doar pentru seria 6...daca ar trebui sa faca un rival pentru pentru seria 3 coupe,ar trebui sa se bazeze pe IS...deci,cum sta treaba?
    5 4
  • @Sebastian & Spikey27
    Varianta coupe al lui GS va fi in segment cu A5, Seria 3 coupe(nu seria 6) si Mercedes C coupe (nici pe departe E klasse coupe).
    Sper ca esteticul masinii sa se ridice la calitatea si exigenta niponilor.
    3 3
  • @spikey27 + Rectificare
    E-klasse nu e nici pe departe concurent cu Seria 3, pentru bavarez exista C coupe. Coupeul bazat pe GS se va bate cu E klasse. Audi si BMW neavand un coupe mazat pe A6 sau seria 5, concurenti de drept ai lui GS, le sunt "repartizati" automat Seria 6 si A5, suficient de mare si potent pentru a face fata, cel putin pentru moment, si in segmentul mare
    2 3
  • Anonim
    Text
    Mi se pare o idee excelenta sa scoata un nou coupe ,mai alesw daca ar introduce si motorizare hybrid,cu siguranta ca ar rupe toate topurile,cu un consum decent,fata de celelte marci rivale,care sunt in stare sa te aduca la faliment din cauza consumului mare.Si ma-s astepta la o motorizare hybrid de la Lexus.Lexus e tot Lexus,nu am cuvinte!
    3 0
  • @andrey11
    Tu spui ceva de genul ca daca BMW nu are concurent pt Mercedes CL, atunci este repartizat seria 6 ca si concurent pt CL. Seria 6 concureaza cu SL.
    1 1
  • E greu cu clasele astea...
    Unii fac confuzii mari...E-classe coupe cum sa concureze cu seria 3 coupe, prima este coupe in clasa mare bazat pe clasa E, celalalt coupe in clasa medie bazat pe seria 3, cum ar veni seria 3 concureaza cu clasa E pe acelasi principiu, asadar E-classe coupe concureaza cu seria 6 si atat, A5 este in clasa medie, este coupe-ul bazat pe A4, iar CL nu are concurent, Bmw si Audi nu au un coupe in clasa de lux, derivat din seria 7 si respectiv A8.
    Cat despre viitorul coupe Lexus, este binevenit, si va concura doar cu seria 6 si E-classe coupe
    0 0
  • Si am uitat de SL...acesta poate concura cu seria 6 si nu prea, pt ca SL este un coupe cu 2 locuri, seria 6 cu 2+2, (chiar daca in spate pot sta doar copii), plus ca nu pare sa fie derivat din alt model de la Mercedes, deci eu zic ca nici pt SL nu exista un concurent veritabil
    0 0
  • da frumoasa explicatie dane! dar nu cred ca era nevoie..ceva on topic ai de zis?
    0 1
  • @gigi
    Era nevoie pt unii, iar on-topic am zis ca viitorul Lexus este binevenit, daca ai tu mai multe de spus despre un model care nu exista inca, te rog.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru