Lexus pregateste un rival hibrid pentru BMW Seria 1 si Audi A3

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.05.2009
Surse neoficiale anunta ca Lexus pregateste un potential competitor hibrid pentru cele doua hatchback-uri germane de succes: BMW Seria 1 si Audi A3.

Lexus isi pregateste ofensiva asupra pietei europene cu un concurent pentru mult mai titratele Audi A3 si BMW Seria 1. Speculatiile recente anunta ca modelul Lexus ar putea debuta mai devreme decat se asteptau specialistii, mai exact in luna septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Viitorul entry-level Lexus va fi dezvoltat pe platforma hibridului Lexus HS250h insa va adopta o caroserie cu cinci usi si nu una cu patru. Hatchback-ul va oferi clientilor europeni optiunea unui tren de rulare hibrid, compus dintr-un motor pe benzina de 2.4 litri si 187 de cai putere si o unitate electrica. Lexus intentioneaza insa sa ofere hibridul ca o alternativa ecologica sportiva, un hatchback cu tractiune fata capabil sa rivalizeze cu modelele germane de pe acelasi segment.

Andy Pfeiffenberger, directorul diviziei europene Lexus, a declarat ca "segmentul C premium inregistreaza cea mai rapida crestere iar japonezii isi doresc sa conteze pe aceasta piata".

Versiunea de productie a conceptului ce urmeaza a fi prezentat la Frankfurt, va debuta in showroom-uri la sfarsitul anului 2010, pretul urmand sa fie mai mic decat cel al actualul IS in versiune diesel.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • andrei
    hot
    ooo da
    va arata super tare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru