Locul lui Volvo XC90 ar putea fi luat de un monovolum, rival pentru R-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.07.2010
Volvo se gândeşte să renunţe la dezvoltarea unui succesor pentru XC90. În schimb, suedezii ar putea lansa un monovolum cu trăsături de crossover, care să concureze cu Mercedes R-Klasse.

Esential

2012 este anul în care ar putea debuta rivalul Volvo pentru R-Klasse.

Oficialii Volvo par a fi de neînduplecat atunci când vine vorba despre viitorul modelului XC90. Evoluţia slabă a SUV-ului suedez determină consiliul de conducere Volvo să se gândească tot mai mult la renunţarea dezvoltării unui urmaş. Surse neoficiale susţin că o decizie a fost deja luată în acest sens, toate eforturile de elaborare a unei noi generaţii fiind deja abandonate.

Odată cu ieşirea din producţie a actualului model, Volvo trebuie să se gândească cu ce va înlocui SUV-ul de mari dimensiuni. Ediţia suedeză a publicaţiei "Auto, Motor und Sport" susţine că membrii consiliului de conducere au aprobat proiectul unui monovolum de mari dimensiuni, ce ar urma să concureze pe piaţa premium cu actualul Mercedes R-Klasse. Modelul va avea însă şi trăsături de crossover pentru a umple golul lăsat de XC90.

Dacă va vedea lumina zilei, familistul suedez va prelua trăsăturile conceptului VCC, prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2003. Numele cu care va debuta pe piaţă ar putea fi V90, monovolumul urmând să ofere şapte locuri şi o gardă la sol ceva mai mare.

Sub capotă se vor afla motorizări cu cinci şi patru cilindri diesel şi benzină, suedezii plănuind să renunţe la propulsorul V8. Ca element de noutate, va exista şi un V6 turbodiesel, complet nou.

Primul contact al publicului cu viitorul model, în formă de concept, se va consemna anul viitor, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Versiunea de serie va sosi abia un an mai târziu, adică în 2012.

via | autoblog

Comentarii (9)

  • Mmm...
    Sweeeet!!! Dar pacat ca renunta la XC90...
    11 0
  • pacat
    pacat
    13 0
  • marian
    shame
    aiurea stopurile preluate de la lancia. neasteptat de urat! se vede treaba ca au pus chinejii mana pe situatie.
    2 11
  • aiurea
    Ar fi o prostie, pentru ca Clasa R face parte dintr-un segment care se cauta prea putin. Daca mai tineti minte, toata lumea a ramas surprinsa atunci cand a auzit ca Mercedes va construri un inlocuitor pentru Clasa R, pentru ca a avut vanzari slabe. Dupa ce au fost preluat de Gelly, Volvo are nevoie cat mai repede de cat mai multi bani si sa te arunci intr-un segment care nu prea e primit bine de piata e (foarte) riscant.
    Mi s-ar parea mai bine ca a doua generatie a lui XC90 sa aiba abilitati in teren accidentat (mult) mai bune... asta cred ca a fost o problema destul de naspa a actualului model, prestatiile 4x4. Iar V8-ul sa se ofere numai in State si in China, pentru ca in Europa nu e cerut mai deloc (in plus s-ar diminua niste costuri de productie). Americanilor le plac motoarele astea, iar China e cea mai mare piata auto din lume, deci cumparatori s-ar gasi.
    12 0
  • Saptamana viitoare va fi incheiata vanzarea Volvo Cars catre Geely
    http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100729/COPY/307299966/1131
    4 0
  • pacat
    marian e mai frumos v90 decat xc90 asta e adevarul.dar mare pacat de el. ea este tot suedeza numai ca are sf chinezesc
    6 1
  • cor
    terminati mai baieti cu chinezi,ei au luat decit bredul volvo tot volvo ramane . sunteti invidiosi ori cum nu se compara cu germanele.
    2 0
  • COR
    ati vazut ce va iesi in 2015 noul VOLVO sc 90 cupe cu 4usi cu 660cp le da clasa germanilor.BRAVO VOLVO TINETIO TOT ASA.
    3 0
  • ffffff
    mai puya sunt deacord cu tine
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru