Londra raspunde amenintarilor Porsche

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 21.02.2008
Scandalul dintre primaria Londrei si Porsche continua prin raspunsul dur lansat de municipalitate.

Esential

25 de lire sterline este taxa zilnica introdusa de primarul Londrei.

La inceputul acestei saptamani, reprezentantii Porsche anuntau ca vor actiona in instanta primaria Londrei pentru introducerea taxei de poluare de 25 lire sterline.

Principala tinta a oficialilor Porsche era primarul Londrei, Ken Livingstone. Edilul capitalei britanice a introdus o taxa de 25 de lire sterline pentru accesul in centrul orasului a vehiculelor care emit cel putin 225 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Biroul primarului londonez a remis un raspuns oficial catre Porsche. Oficialii primariei Londrei au calificat actul Porsche drept un atac asupra locuitorilor acestui oras. In comunicatul de presa al primariei se mentioneaza ca Porsche atenteaza asupra „drepturilor democratice ale londonezilor”.

Ken Livingstone a calificat actiunea Porsche in aceeasi termeni duri: „Nimeni nu are voie sa-si arunce mizeria in strada, iar Porsche nu trebuie sa-si impuna masinile poluante londonezilor care nu le doresc".

Ken Livingstone este cunoascut pentru lansarea unei adevarate cruciade impotriva principalilor factori de poluare.

Primarul londonez si-a axat campania electorala pe masurile luate pentru imbunatatirea mediului inconjurator, fapt ce il face foarte popular in randurile ecologistilor.

Via | MotorAuthority
Taguri: Porsche

Comentarii (3)

  • george
    CE BIVOL SI PRIMARUL ASTA...
    ...se da cu fundu` de pamant ca Porsche polueaza desi problema lu` Porsche nu e poluarea...masina respecta EURO 4..."problema" e de fapt emisia de CO2 care nu e un gaz otravitor ci unul cu efect de sera. Adica ataca stratul de ozon, nu plamanii oamenilor...Indiferent unde e "produs" acest gaz, in centrul Londrei sau la izvoarele Tamisei, el tot acolo ajunge...adica in cer...unde au loc de fapt "stricaciunile", nu la nivelul solului...Sa puna mana sa mai citeasca si el niste almanahe...
    0 0
  • corect
    bine le-a facut
    ca le-a spart botu la nemtalai. ca daca ai soricu gros crezi ca ai dreptu sa-i poluezi si pe altii. e bine ca englezii n-au uitat cine a bombardat Londra si ii trimit la plimbare prin estul europei care n-a auzit de civilizatie si ecologie
    0 0
  • george
    ENGLEZOI CU BOTU` SPART
    @ corect Daca ma gandesc mai bine, nu nemtilor le-a spart botu` ci englezilor...ca ei isi cumpara Porsche-uri cu care se dau prin Londra. Fritii se dau cu ele prin Germania,pe NSL+FREE Highways...Oricum, cine are bani si vrea sa-si cumpere Porsche nu se va razgandi din cauza taxei...aia de la Porshe s-au oparit degeaba... BTW, exemple de masini cu emisii de CO2 peste 225 g/km: Bentley, Rolls-Royce, Range Rover, Land Rover, Aston Martin, Jaguar...stii unde se fac troacele astea "poluante"?Raman la parerea ca nenea primaru` Londrei e un bivol care n-are habar pe ce lume traieste...ia masuri inspirate dupa stirile de la ora 5 saracu`...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru