Lotus a desenat un vehicul electric de oras

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.07.2009
Britanicii de la Lotus au proiectat conceptul unui vehicul electric in doar doua saptamani. Modelul nu va fi produs de catre marca britanica, dar ar putea fi vandut unui alt constructor.

Designerii si inginerii britanici de la Lotus au creat schitele unui model electric pentru oras, pentru a demonstra pana unde ar putea evolua aceste vehicule in viitorul nu foarte indepartat. Modelul a fost creat la cererea jurnalistilor de la Automotive Engineer, care i-au rugat pe cei de la Lotus sa se implice in acest proiect. Designerii celebrei marci britanice nu s-au lasat asteptati si au creat un vehicul electric compact, de dimensiunea unui Smart FortTwo.

Unul dintre elementele interesante la acest model este perioada de timp pe care au folosit-o inginerii si designerii Lotus pentru a il dezvolta. Un model tipic ajunge din stadiul de proiect in stadiul de concept intr-o perioada de trei pana la sase luni. Lotus a reusit sa creeze acest vehicul electric de la zero in doar doua saptamani. In ciuda faptului ca modelul este doar o schita relativ detaliata, este de apreciat efortul si rapiditatea inginerilor Lotus. Oficialii acestei companii au subliniat faptul ca modelul nu a fost creat pentru a fi produs sub marca Lotus, ci a fost dezvoltat ca un proiect complet, care poate fi vandut unui client in vederea introducerii in productie.

Minicar-ul electric de la Lotus are un motor de 37 de kW si este alimentat de la o baterie Li-Ion de 10 kW.

Acest acumulator ii ofera EV-ului de la Lotus o autonomie de 50 kilometri si ii permite sa atinga o viteza maxima de 105 km/h. Lungimea acestui model este de 3.600 milimetri, pe cand latimea EV-ului Lotus este de 1.600 mm. Ampatamentul se ridica la 2.000 milimetri, pe cand inaltimea modelului electric Lotus este de 1.700 mm.

Via | AutomotiveEngineer

Comentarii (3)

  • mihai2001
    Un SMART
    Lotus a desenat un SMART.....
    2 2
  • @mihai2001
    Asta este parerea ta, nu seamana deloc cu Smartul daca te uiti atent, toate masinile de dimensiunea asta vor fi asemanatoare pentru ca nu au marime necesara pentru a le defini mai bine formele.
    3 0
  • @mihai
    smart si nu prea
    nu te tranti cu fundu de pamant...e forma ideala pentru o masina de oras. Mai citeste....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru