Lotus aduce la Paris noul Evora S: mai rapid decât Cayman S!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.08.2010
Lotus Evora S vine cu 350 de cai putere şi cu performanţe care îi fac să roşească pe cei de la Porsche.

Esential

4.6 secunde este timpul de care are nevoie Evora S pentru 0-100 km/h.

Lotus va aduce la Salonul Auto de la Paris două noi versiuni ale modelului Evora. Este vorba de o variantă turbo denumită Evora S şi de una cu transmisie automată.

EVORA S, MAI TARE DECÂT CAYMAN S

Cea mai interesantă apariţie este, evident, cea a versiunii sportive a modelului britanic. Motorul V6 de 3.5 litri de provenienţă Toyota trece de la 280 la 350 CP, ceea ce face ca modelul de 1437 de kilograme să poată să ajungă în 4.6 secunde de la 0 la 100 km/h şi la o viteză maximă de 277 km/h. Performanţele nu sunt deloc de neglijat în condiţiile în care noul Lotus Evora S ajunge la prima sută de kilometri pe oră cu 0.3 secunde mai repede decât Porsche Cayman S. Consumul lui Evora S se cifrează la un rotund 10 litri/100 km, în timp ce emisiile de CO2 ating 239 grame per kilometru.

La nivel estetic, Evora S nu îşi schimbă faţa, dar vine cu un spate care nu are cum să nu iasă în evidenţă pe şosea. Astfel, partea posterioară este dominată de difuzorul de aer de mari dimensiuni care încadrează şi terminaţia ovală a sistemului de evacuare.

"Evora S este noua etapă a experienţei Evora.

Comunică mai bine cu cel de la volan deoarece parametrii suspensiilor sunt îmbunătăţiţi pentru un plus de putere şi de control, deci răspunsul direcţiei e mai bun. E o maşină de instinct, experienţa e 100% pură", spune Dany Bahar, preşedintele Lotus Cars.

DESPRE EVORA IPS

Cealaltă noutate Lotus pentru Salonul de la Paris este reprezentată de Evora IPS (Intelligent Performance Shift), versiunea cu transmisie automată a variantei Evora de 280 de cai. Conform comunicatului britanicilor, noua cutie schimbă treptele "cu o precizie inteligentă", în ajutorul şoferului venind şi padelele montate în spatele volanului pentru modul secvenţial. Versiunea IPS a fost dezvoltată mai ales pentru comercializarea în SUA, în Asia şi în Orientul Mijlociu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru