Lotus confirmă motorul V8 de 4.8 litri pentru Esprit

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.11.2011
Lotus a anunţat astăzi că viitorul Esprit va fi propulsat de un motor V8 de 4.8 litri, dezvoltat de inginerii săi. Unitatea ar putea oferi între 580 şi 630 de cai putere.

Esential

580 de cai putere ar putea oferi motorul V8 în cea mai cuminte versiune a sa.

Inginerii Lotus lucrează din greu la dezvoltarea noului Esprit, modelul ce vrea să reînvie tradiţia supercarului cu acelaşi nume. Potrivit unei declaraţii oficiale, făcute astăzi de constructorul britanic, urmaşul lui Esprit va adopta un motor central V8 de 4.8 litri, normal aspirat.

Propulsorul a fost dezvoltat în laboratoarele britanicilor şi va fi folosit pentru a pune în mişcare şi alte modele din atelierele Lotus, cum ar fi viitoarele Elite şi Eterne. Indiferent de modelul pe care va fi propus iniţial, motorul cu opt cilindri va dezvolta, în cea mai cuminte formă a sa, cel puţin 580 de cai putere. Versiunea extremă va oferi însă până la 630 de cai putere.

Platforma folosită pentru viitorul Esprit va fi una modulară, permiţându-i constructorului să o adapteze uşor în eventualitatea folosirii sale pe alte modele. Dacă Elite şi Eterne vor folos motorul V8 amplasat frontal, viitorul Elan ar putea prelua o platformă modificată a lui Esprit, pentru a putea instala central unitatea V8.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • ah tehnica
    unde sunt motoarele de altadata? citeam in auto motor si sport si Auto Pro- testul cu lotus esprit v8 354 cai si ferrari f355 cu v8 tot de 3,5 l si 380 cp (dati pe youtube si auziti cum suna motorul ala impins la 8500 rpm)

    f50 cu v12 si 10000 rpm!!! fenomenal ultima masina de curse pentru strada ferrari

    acum ce fac? maresc cilindreea ca sa iasa mai mult cuplu ceea ce nu-i rau dar vreau sa vad si un motor pe masina de strada impins la 12000 rpm

    pe 1000 kg motor care sa nu treaca de 4 l sau chiar mai mic va fi o masina care raspunde chirurgial la acceleratie si va avea manevrabilitate de vis
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru