Lotus Eco Elise, sportiva cu lana ecologica pe scaune

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.07.2008
Lotus a "inverzit" modelul Elise prin adoptarea unor materiale, texturi si vopseluri 100% ecologice.

Iubitorii marcii Lotus vor fi luati prin surprindere la Salonul Auto de la Londra, unde britanicii vor prezenta un model pentru care ecologia reprezinta totul in viata. Nu vorbim de un nou reprezentant al gamei, ci de un Elise modificat in partile sale esentiale pentru ca acesta sa poata primi prefixul "Eco" in fata numelui.

Lotus Eco Elise se diferentiaza inca de la prima vedere de versiunea clasica a modelului englez prin materialele utilizate la interior si prin noile nuante de exterior. Dunga maro cu textura care aduce aminte de coaja unui copac si care se intinde din fata pana in spatele masini reprezinta, de altfel, "stampila" versiunii speciale Elise, in conditiile in care partea tehnica este preluata direct de la Elise S, fara modificari de niciun fel.

Inginerii si designerii Lotus au reusit sa imprime la interior o atmosfera semi-rurala, cu lana ecologica pe scaunele din fibra de sticla si cu finisaje realizate de mana. Vopselurile utilizate sunt construite pe baza de apa iar cele doua panouri solare de culoare rosie integrate pe acoperis au rolul de a reutiliza energia solara pentru alimentarea unor elemente de pe bord.

Una dintre noutatile pe care Lotus tine neaparat sa o scoata in evidenta este indicatorul de schimbare a treptelor care isi face loc si el intre cadrane, scopul acestuia fiind acela de a-l ajuta pe cel de la volan sa devina un sofer mai "verde".

Toate aceste elemente au dus la scaderea masei totale a masnii cu 32 de kilograme, ceea ce se traduce direct prin micsorarea consumului si a emisiilor poluante, chiar daca in comunicatul oficial de presa nu ne sunt indicate oficial noile cifre.

via | Autoblog 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru