Lotus Eterne - viitorul concurent al lui Aston Rapide şi Porsche Panamera

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.10.2010
Lotus a dezvăluit la Paris conceptul din care va deriva primul sedan din istoria mărcii britanice. Acesta promite multe la capitolele performanţe şi design.

Lotus a prezentat oficial la Salonul de la Paris conceptul primului sedan din istoria companiei britanice. Denumit oficial Eterne, modelul are patru uşi, dar vine cu o siluetă de coupe, urmând să devină astfel un rival de temut pentru Aston Martin Rapide, Audi A7 Sportback sau Porsche Panamera, mai cunoscuţii săi rivali deja lansaţi pe piaţă.

Sub capota conceptului Lotus se află un V8 de 5.0 litri de origine Lexus care dezvoltă 620 de cai putere şi un cuplu maxim de 720 Nm. În aceste condiţii, modelul britanic se anunţă - cel puţin la capitolul performanţă - unul dintre performerii segmentului: 4.0 secunde pentru 0-100 km/h şi 315 km/h viteză maximă. Aceste cifre au la origine faptul că modelul Lotus are o masă de doar 1800 de kilograme, în condiţiile în care concurenţii nu se opresc sub două tone.

Ca alternativă la motorul termic, Lotus promite şi apariţia unui sistem hibrid care se bazează pe două motoare electrice, dar şi posibilitatea de a dota noul sedan sportiv cu un sistem de tracţiune integrală.

Conform primelor estimări, preţul de vânzare al modelului de serie care va deriva din conceptul Lotus Eterne va fi de circa 140.000 de euro.

  • "Credem cu adevărat că avem piaţă de desfacere pentru Eterne.
    Nu există concurent pentru viitorul nostru model în acest segment în materie de design, capacităţi şi performanţe"
    - Dany Bahar, CEO Lotus

 

Comentarii (1)

  • Lotus??
    O fi avand el sigla lotus, dar tot un Aston Martin pare sa fie....
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru