Lotus Evora, revolutia sportivelor britanice

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.07.2008
Lotus a prezentat la Salonul Auto de la Londra noul model coupe 2+2 Evora, primul proiect major in 13 ani.

Esential

13 ani au trecut de cand Lotus a lansat ultimul sau nou model.

Lotus a prezentat oficial primul model dupa 13 ani: noul coupe 2+2 Evora. Coupe-ul ultra-usor cu motorul pozitionat central este cel mai important proiect al companiei de la nasterea modelului Elise, in urma cu mai bine de un deceniu.

Evora este numele modelului care a fost dezvoltat de Lotus cu denumirea interna de Project Eagle. Noul model sport britanic beneficiaza de un interior luxos, dominat de prezenta scaunelor din piele si a diverselor functii multimedia. Vorbim despre sitem de navigatie, conexiune pentru iPod, Bluetooth sau sistem de monitorizare a presiunii din pneuri.

Oficialii Lotus sustin ca noul Evora este un model pentru viata de zi cu zi inspirat suta la suta din automobilul de curse. Inginerii britanici au avut ca misiune primara realizarea unui coupe cat mai usor, care sa poata oferi soferului cele mai extreme senzatii.

Cu o greutate de 1350 de kg si un motor V6 de 3.5 litri si 280 CP, imprumutat de la Toyota, Lotus Evora poate fi capabil de performante extrem de inalte.

Timpul de acceleratie 0-100 km/h este de 5 secunde, iar viteza maxima este de 260 km/h.

Via | Lotus 

Taguri: Eagle, Elise, Evora, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru