Lotus: "Viitorul Esprit îi va fi superior lui McLaren MP4-12C"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.06.2011
Preşedintele Lotus susţine că noul Esprit va putea inspira mai multă performanţă şi emoţie decât rivalul său McLaren MP4-12C. Britanicii nu se tem nici de Ferrari 458 Italia.

Lotus nu se teme de concurenţă. O susţine însuşi Dany Bahar, preşedintele britanicilor, care declară că viitorul Esprit se va dovedi un supercar autentic, capabil să depăşească performanţele unor rivali ca Ferrari 458 Italia şi McLaren MP4-12C. Bahar a declarat că viitorul etalon al gamei Lotus va oferi un caracter şi o emoţie puternică, lucruri de care duce lipsă MP4-12C.

Primele teste ale noului Esprit vor fi demarate în luna noiembrie, şasiul fiind deja definitivat de inginerii britanici. Testele se vor desfăşura pe celebrul Nurburgring, pe circuitul spaniol de la Idiada şi pe pista de testare proprie de la Hethel, remodernizată de curând.

Bahar a dezvăluit şi faptul că viitorul supercar va fi primul produs Lotus care va beneficia de serviciile noului motor V8, de provenienţă Toyota, recalibrat în laboratoarele din Hethel. Potrivit oficialului, unitatea este acum cu 80 de kilograme mai uşoară şi cu 40% mai mică decât unitatea furnizată iniţial de japonezi.

Preşedintele Lotus a ţinut să precizeze că şi tehnologia KERS ar putea să işi facă loc sub caroseria viitorului Esprit, câtă vreme sistemul va avea rolul de a spori senzaţiile la volan şi nu doar de a ajuta şoferul. 

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru