Luxgen 5, sedanul taiwanez care vine cu Head-up Display şi Android

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.02.2012
Luxgen 5 este cel mai nou produs al companiei taiwaneze cu acelaşi nume: Luxgen. Modelul, prezentat prima dată în decembrie, vine cu Head-Up Display şi sistem multimedia cu Android.

În luna decembrie a anului trecut, taiwanezii de la Luxgen făceau o nouă propunere pentru segmentul premium. Era vorba despre sedanul Luxgen 5, gata să abordeze o piaţă globală. Deşi mulţi le-au râs în nas asiaticilor, constructorul promite o revoluţie tehnologică cu un model al cărui preţ este cuprins, pe piaţa locală, între 18.000 şi 23.000 de euro.

Suma poate fi considerată una derizorie dacă ne uităm la echiparea tehnologică a sedanului. Acesta vine oferit cu sistem Head-Up Display, o funcţie pe care o regăsim cu greu chiar şi în segmentul premium. Sistemul permite proiectarea unor informaţii esenţiale şoferului la baza parbrizului pentru lecturarea lor cât mai uşoară.

Un alt element de ultimă generaţie este sistemul multimedia cu ecran LCD de 9 inch. Acesta a fost dezvoltat de conaţionalii de la HTC şi foloseşte un sistem de operare Android, regăsit pe telefoane mobile şi pe tablete. Soluţia aleasă de Luxgen este mai puţin costisitoare dar la fel de eficientă ca a rivalilor săi.

Alături de cele două gadget-uri enumerate mai sus, Luxgen 5 vine şi cu alte sisteme noi: Active Eagle View, Night Vision, Lane Departure Warning şi Side View Monitoring.

Comentarii (12)

  • grigore
    Da de ici - colo ce il muta?
    De motoare nu stim nimic?
    6 0
  • motoare..
    1.8T si 2.0 T de 150cp respectiv 170cp. Ambele benzina. Au numai cutie automata cu 5 sau 6 trepte.
    3 0
  • Daca o sa mearga OS asta cum merge pe galaxy s meu e dezastru.
    2 3
  • In curand o sa ajunga o mare putere china in industria auto caci evolueaza f repede venind mereu cu tot felul ce lucruri noi care masinile de prin europa nu prea au! masina arata bine si motoarele daca sunt cele care a zis McLaren sunt de exceptie.mai ramane cu fiabilitatea sa vedem cum sta dar avand in vedere a in roamnia nu poti vb de asa ceva....
    pana cand si filmuletul e mult mai calitativ ca cele din stirile anterioare
    5 3
  • taiwan si china nu sunt tot una
    Arata bine modelul, asiatic asa...fix cum imi place.
    Daca dotarile chiar functioneaza e o optiune viabila. Si daca ia macar 3 stele la Euroncap :)

    Dar ala e afisaj la nivelul ecranului? Matematic e dar prectic vorba lui gigel e o chinezarie, e un ceas de masa pus mai sus in bord. Cum poti sa spui ca cu greu gasesti asa ceva la cei premium? La ei nu gasesti acest sistem deloc. Pentru ca e o mizerie in forma asta.
    6 1
  • @gigel
    masina e din Taiwan, nu din China
    5 1
  • Rectific: Taiwan face parte din China. Greseala mea.
    1 5
  • @Hadouken
    Serios? stiam ca vor sa-l ocupe dar nu stiam ca au facut-o deja.
    5 0
  • Off...
    Au pus head-Up Display, dar pica cerul pe pamant daca puneau beculetele alea in tabloul de bord (ESP, sageti semnalizare, etc...)
    Da chiar, ce sa caute o macheta in Europa?
    1 0
  • Hi-q 0
    Hadouken si gigel
    dude eu in mom asta sunt de 2 luni in taiwan si e practic alta tara si stil de viata mult mai european cam de 3 ori mai civilizati decat RO si cu infrastructura foarte dezvoltata

    china, isterici agitati copiatori

    taiwanezii nici nu vor sa auda de '''lipirea''' de china
    4 1
  • esti pe naiba tu!! mereu trebuie sa apara cate un gik contra cate un artist care lestie pe toate.mai asteptati cativa ani sa vedeti ce o sa ajunga aceste masini.
    0 0
  • Opinie
    Taiwanul nu e in China. Cel putin deocamdata. China face presiuni sa revendice Taiwan-ul insa locuitorii insulei se tin tari. Chiar au amenintat ca se arunca in aer cu tot cu insula decat sa se alipeasca Chinei. Nu stiu insa care e statutul acestei tari. Daca e acelasi cu al fostului Hong-Kong se agita degeaba.

    On topic: Cred ca am spus-o si data trecuta. Mi se pare un Hyundai mai fandosit. As fi vrut sa spun mai scump insa se pare ca-i mai ieftin.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru