Luxgen a prezentat conceptul electric Neora la Shanghai

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.04.2011
Taiwanezii de la Luxgen au prezentat un concept electric de 241 CP care poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.5 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Printre numeroasele premiere ale Salonului Auto de la Shanghai s-a strecurat şi un model din Taiwan. Vorbim de un studiu de design, denumit Neora şi creat pentru constructorul Luxgen. Modelul are două scopuri – cel de a promova progresul tehnologic al constructorului şi de a prefaţa viitorul limbaj de design al mărcii. Vicepreşedintele mărcii Luxgen a confirmat deja faptul că aspectul viitoarelor creaţii va fi inspirat din cel al lui Neora, iar realizările sale în materie de autonomie vor fi implementate treptat în gama constructorului respectiv.

Luxgen Neora este o berlină echipată cu un motor electric de 241 CP. Motorul angrenează roţile din faţă şi este capabil să ofere un sprint 0-100 km/h în doar 6.5 secunde. Viteza maximă a modelului de 1.600 kilograme este de 250 km/h. Alimentarea motorului electric este asigurată de un set de acumulatori de 48 kWh, care oferă o autonomie de aproape 400 kilometri cu o încărcare completă. Acumulatorii se încarcă de la o priză domestică, dar oficialii constructorului taiwanez nu au specificat perioada de timp necesară pentru o încărcare completă.

La nivelul interiorului, modelul prezintă un aspect elegant şi futurist.

Scaunele din faţă sunt ergonomice, iar şoferul este asistat de un afişaj transparent montat în faţa parbrizului, care îi permite să urmărească viteza cu care circulă fără a-şi lua ochii de la drum. Bordul este construit integral din lem reciclat, iar întreaga filozofie a mărcii Luxgen vizează dezvoltarea sustenabilă pe termen lung.

Via | NitroBahn

Comentarii (3)

  • Marian
    Dragut modelul, dar are 2 probleme din pct meu de vedere:
    - sigla seama cu aia de la Lada :)
    - si cel mai naspa e ca nu are pedale !!!!
    5 1
  • zarnesteanu
    Da!
    Imi plac caracteristicile masinii. Daca sunt reale, automobilul electric e pe drumul cel bun.

    Designul nu e rau, interiorul e futurist - low cost dar asta nu e o problema. Daca vine cu un pret corect, cred ca vor avea succes.
    5 0
  • marius
    Misto acest model electric...
    Va dau un sfat:

    cei care sunt tineri si au ceva cap sa se faca de acuma electriceni / tehniceni auto pt ca in 4-5 ani vor creste enorm locurile de munca vacante pe pozitiile acestea !!

    Nu pierdeti timpul inutil !!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru