Marca australiana sportiva Skelta poposeste in Marea Britanie

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 08.11.2009
Modelele australiene Skelta G-Force si Spyder vor putea fi achizitionate si de britanici. Cele doua modele dispun de doua propulsoare: unul de 340 CP, celalalt de 460 CP.

Una dintre cele mai ciudate masini sportive ale lumii, Skelta, va ajunge si in Marea Britanie. Clientii vor putea alege intre doua versiuni botezate G-Force si Spyder, fiecare dispunand de cate o motorizare. Constructorii modelului australian au ales pentru prima dintre acestea un propulsor cu patru cilindri de 2.0 litri supraalimentat de provenienta Honda care poate sa livreze 340 de cai putere. Cel de-al doilea motor este un V8 de 3.0 litri produs de Hartley care poate sa produca 460 CP.

Puterea transmisa de aceste doua propulosoare este preluata de o cutie de viteze cu sase rapoarte de provenienta Honda, iar pentru ca masina sa poata fi tinuta in “frau” inginerii au montat discuri de frana ventilate si etriere cu patru pistoane. In ceea ce priveste sasiul, inginerii au ales ca material un aliaj intre crom, molibden si otel.

La exterior, designerii au utilizat fibra de carbon pentru a pastra masina la o masa de 720 de kilograme. Pentru ca Skelta sa ramana la sol, inginerii au ales un eleron si un difuzor pentru partea din spate, iar in fata au montat prize de aer.

Masina isi va face debutul in Marea Britanie in luna ianuarie a anului viitor.

via | WCF

Comentarii (1)

  • o mica gresala , nu prea imi place sa corectez , dar l-am auzit si pe miki la F1 pana sa fie corectat , nu e difuzor in spate , ca masina nu cred ca are sistem audio , si e DEFLECTOR , in rest masina e bestie , 340cp din 2 litrii e nebunie , keep up the good work ;)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru