Marchionne: "Vom aduce in SUA toata gama Alfa Romeo"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.06.2009
Sergio Marchionne a declarat ca intentioneaza sa aduca pe piata din Statele Unite toate modelele Alfa Romeo. Gama se va completa in anii urmatori cu viitorul 149, 169 si un crossover.

Alianta care a luat nastere intre Chrsler si Fiat va ajuta grupul italian sa debarce cu succes pe tarmul Statelor Unite. Intr-un interviu recent, Sergio Marchione, directorul executiv Fiat, a declarat ca toate modelele Alfa Romeo vor ajunge si pe piata americana.

Tot Marchione a declarat ca momentan grupul italian a slabit ritmul de dezvoltare a unor noi modele pentru a intelege mai bine conditiile in care se afla noua piata auto de peste Ocean.

"Imediat ce lucrurile vor fi clarificate in ograda Chrysler, vom sti ce avem de facut. Intentionam sa distribuim produsele noastre prin reteaua constructorului american pentru a oferi astfel publicului o gama perfecta. In viitorul apropiat intentionam sa aducem pe piata inlocuitorul lui 147, asteptat deja la Salonul de la Geneva din 2010, un crossover si noua generatie 169", a declarat Marchionne.

Nava amiral a constructorului italian va fi dezvoltata pe o platforma de provenienta Chrysler, cel mai probabil cea regasita pe 300C. In aceste conditii, treptat, toata gama Alfa va fi readaptata, posibilitatea de a crea produse exclusiv pentru piata americana, nefiind exclusa de constructorului italian.

via | Reuters

Comentarii (6)

  • Romeo
    bn face ...tot inainte si cu Fiat
    1 3
  • Da..
    Maine, poimaine o sa ne trezim ca FIAT o sa doboare recorduri la vanzari in state....Oricum americanilor o sa le ia o perioada de timp sa se acomodeze cu motoarele diesel cu low consumption si mai ales cu interioarele de Alfa tip sport....Oricum piata exista si ma gandesc ca poate FIAT a facut una dintre cele mai inteligente miscari cumparand Chrysler, cel putin dupa ce si-au revenit din criza care aproape ii falimentase... We'll live to see it so ....Pana atunci...vanzari multe in Europa :P
    1 3
  • enoeht
    Am vazut Alfa in SUA
    Pe langa BMW, Audi, Mercedes si WV, cred ca am vazut si 2 sau 3 Alfa Romeo 159 in Florida si in Arizona (pe parcursul a 3 saptamani, respectiv 2 saptamani in statele respective). Stiu ca au mai fost prezenti in SUA, dar pentru a avea succes vor trebui sa ofere mentenanta la un pret comparabil cu modelele autohtone. Europenele sunt scumpe la intretinere, si Alfa nu cred ca va avea imaginea premium necesara pentru a justifica acest cost, cel putin la inceput. Alianta cu Chrysler le ofera aceasta posibilitate, sunt curios cum vor proceda.
    1 1
  • AndreiRN
    Calitate
    Motoarele pe motorina nu se califica in SUA din punctul de vedere al poluari.
    Alfa Romeo are o reputatie extrem de proasta dpvd mecanic in US.
    Pt ca sunt proaste.
    2 4
  • LauCalin
    Fiat in State
    Cred ca Fiat a facut cea mai inteligenta miscare in perioada de criza. Le-a dat la multi "peste bot". Nu cred ca italienii vor veni in state cu motoare diesel, ci cu versiuni hibride, fiind stiut faptul ca americanilor le plac astfel de masini. Insa va mai trece ceva timp pana atunci. In primul rand grupul Fiat trebuie sa-si faca un nume peste ocean.
    3 1
  • enoeht
    @AndreiRN
    Ai avut Alfa Romeo? Eu am si ma declar multumit. Am prieteni si cunoscuti cu Touareg, BMW serie 7, serie 5, Passat, Volvo S60. Nu sta mai prost ca nici una din aceste masini, iar costurile de intretinere in Romania sunt OK.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru