Marea Britanie: primul pas spre sistemul metric de masurare?
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Marea Britanie va introduce semnalizarea in sistem metric a inaltimii tunelurilor si podurilor dupa ce autoritatile din Albion au ajuns la concluzia ca 10% dintre accidentele care au loc din cauza nerespectarii indicatoarelor de acest tip se intampla din cauza soferilor din afara tarii. In acest moment, toate trecerile pe sub poduri si tunelurile sunt semnalizate cu indicatoare care folosesc unitati imperiale de masurare a distantelor (inci, picioare, mile).
Conform statisticilor, trei procente dintre camioanele de mare tonaj care circula pe soselele Marii Britanii sunt inregistrate in alte tari europene, acolo unde se utilizeaza unitati metrice de masurare a distantei (centimetri, metri, kilometri). In aceste conditii, este dificil pentru soferi sa aprecieze corect, de exemplu, o distanta notata 10' - 5" (10 picioare si cinci inch, echivalentul a 3.17 metri).
Masurile - initiate de Asociatia Unitatilor de Masura din UK Uniunea Cailor Ferate britanice, organizatie care are de furca foarte des cu accidente care implica poduri pe care circula garnituri feroviare - au fost primite negativ de o parte a politicienilor britanici.
Acestia considera ca o astfel de schimbare va insemna inceputul sfarsitului pentru sistemul imperial de masurare. "Probabil ca masura pare nesemnificativa daca este privita punctual. Insa este parte a planului Uniunii Europene de a ne tari in modul de gandire al tarilor de pe continent. 'Metrificarea' soselelor noastre este realizata incetul cu incetul", a declarat Derek Clark, membru al Partidului Independent din Marea Britanie.via | Yahoo
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Rolls-Royce a lansat propriul său set de șah ca un accesoriu pentru clienții mașinilor sale. Noul set include o suprafață de joc cu un lemn tăiat cu laser și piese din aluminiu care integrează magneți. (20.04)
-
John Elkann, președintele Stellantis, nu este de acord cu tarifele impuse de președintele american Donald Trump și nici cu normele de poluare foarte stricte impuse de Uniunea Europeană. El spune că industria auto este amenințată din cauza acestor două reglementări. (16.04)
-
Audi a anunțat un nou proiect prin care vrea ca vechile mașini de curse ale sale să ajungă în mâinile unor colecționari privați. Pentru început, Audi a scos la vânzare un prototip cu care a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță și o mașină care a luat startul în seria DTM. (04.04)
-
Volkswagen va lansa modele noi cu motoare termice pe post de generator
-
Renault deschide comenzile pentru Austral facelift în România: start de la 31.000 euro
-
Noul Citroen C5 Aircross: SUV cu motorizări hibride PHEV și versiuni electrice
-
Universal apreciat
-
Chinezii lansează o marcă nouă de pick-up-uri. Va ajunge și în Europa
asta e gandirea lor, nu pot gandi in zecimale, s-au obisnuit asa de secole.
pana la urma au reusit sa impuna pe tot globul "caii putere", desi mie personal mi se pare deplasat.
Si macar daca ar fi un lucru care sa merite sa fie pastrat dar se agata si astia de potcoavele cailor morti. Poate sa le spuna cineva ca au ajuns in mileniul 3?
Noi avem placute bilingve la numele proprii ale oraselor, pentru ei nu conteaza ca nu stie tiristu daca incape pe acolo sau nu.
Tare ar fi sa se opreasca fiecare TIR cate 5-10 minute la intrarea sub fiecare pod si sa simuleze ca isi cauta calculatoru sa vada daca incape sau nu. Atunci sa vezi reclamatii la politie de la localnici ca nu mai pot circula.
Si va fi una din putinele situatii in care vocea poporului face legea.