Martin Winterkorn şi Dieter Zetsche şi-au împărţit premiul "Managerul auto al anului"

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 04.12.2010
Martin Winterkorn, directorul executiv Volkswagen şi Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, au primit din partea publicaţiei germane Auto Motor und Sport premiul "Managerul auto al anului 2010".

Publicaţia auto germană Auto Motor und Sport, oferă începând cu anul 2000 premiul pentru cel mai bun manager auto. Anul acesta, Martin Winterkorn, CEO Volkswagen şi Dieter Zetsche, CEO Daimler, şi-au împărţit titlul oferit de jurnaliştii germani.

Companiile conduse de cei doi directori executivi au reuşit să trecă cu bine de criza financiară din 2009 şi să se concentreze pe devoltare şi inovare. Acestea au fost motivele principale pentru care Winterkorn şi Zetsche au câştigat "întrecerea" organizată de jurnaliştii Auto Motor und Sport. Martin Winterkorn a mai făcut un pas către dezvoltarea celei mai mari companii auto din lume, iar Dieter Zetsche, după o pierdere de un miliard de dolari a reuşit să facă din Daimler cel mai profitabil constructor din Germania.

Directorul executiv Volkswagen a primit pentru a treia oară premiul oferit de publicaţia germană. Anul acesta, compania condusă de Winterkorn a reuşit să obţină vânzări record şi în prezent se clasează pe locul trei în lume, după Toyota şi General Motors.

În dreptul lui Dieter Zetsche putem puncta faptul că Daimler a reuşit să devină compania cu cel mai mare profit per vehicul. De asemenea, aceasta a înregistrat cea mai mare creştere a profitului comparativ cu anul 2009.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (1)

  • zarnesteanu
    Doi oameni care valoreaza mai mult decat greutatea lor in aur
    Jos palaria. Pana si fizionomia lor spune multe. Mai avem de invatat pana sa ajungem la nivelul lor de mentalitate, profesionalism, cultura, etc. Dar sanse inca avem. :)

    Oricum, sa ai cel mai bun profit pe autovehicul e ceva. Sa ceri un pret mare pe marfa ta, trebuie sa fii foarte sigur pe calitate si pe ceea ce vinzi. Lucru perfect justificat in cazul Mercedes :) Si cand mai tii cont ca majoritatea productiei este in Germania, ca trebuie sa platesti salarii decente, beneficii pe masura, si taxe la stat, performanta mi se pare exceptionala. Sa nu mai vorbim de faptul ca anumite componente se fabrica in Romania. Un motiv in plus pentru care merita sa cumperi de la ei.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru