Mazda a construit primul RX-8 alimentat cu hidrogen

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.04.2009
Mazda a construit primul sau model alimentat cu hidrogen care va fi folosit in proiectul HyNord din Norvegia.

Mazda a anuntat ca a construit primul RX-8 care va participa in proiectul norvegian HyNor. Acest proiect are scopul de a crea un lant de statii de alimentare cu hidrogen in Norvegia pentru a permite vehiculele alimentate cu acest carburant sa calatoreasca pe o portiune de 580 kilometri de autostrada.

Primul Mazda RX-8 Hydrogen RE va trebui sa fie omologat de autoritatile norvegiene, ca apoi sa fie folosit de personalul de mentenanta al retelei de alimentare cu hidrogen. Modelul este bazat pe versiunea europeana a lui Mazda RX-8 si are transmisie manuala. Mazda va comercializa versiunea hibrida a lui RX-8 in Norvegia incepand cu vara anului 2009.

Mazda RX-8 Hydrogen RE este echipat cu un motor Wankel alimentat cu hidrogen. Primul motor rotativ alimentat cu hidrogen a fost dezvoltat de Mazda in anul 1991. Prototipul acestui model a fost prezentat in anul 2003, iar primele unitati au fost vandute in Japonia incepand cu anul 2006.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (1)

  • Hydrogen is the future
    acest motor cu hydrogen cred ca este cel mai tare motor al viitorului. de abia astept sa lanseze si bmw-ul motorul cu hydrogen. pe langa toate porcariile astea ale viitorului hybride si electrice, hydrogenul are multe atuuri si se putea introduce in productia de serie cu multi ani in urma dar din cauza marketingului mai avem de asteptat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru