Mazda ar putea imprumuta tehnologia hibrida Toyota

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 18.07.2009
Odata cu scaderea numarului de actiuni detinute de Ford, Mazda este in cautarea unui partener care sa ii ofere tehnologie pentru constructia unor noi modele hibride.

Producatorul nipon Mazda este in cautarea unui partener pentru a produce masini hibride. In acest moment, Mazda are pe piata americana un model hibrid, denumit Mazda Tribute, construit pe platforma celor de la Ford. Odata cu scaderea procentului de actiuni detinute de cei de la Ford, producatorul japonez nu se mai poate baza pe tehnologia gigantului din Detroit pentru crearea unor noi modele hibride.

In aceste conditii, tot mai multe surse afirma ca Mazda este in negocieri cu Toyota pentru a imprumuta tehnologia hibrida detinuta de pionierii segmentului. Cele doua companii neaga acest lucru, insa surse anonime spun ca intelegerea ar include licenta pentru baterii, motoare si a alte componente vitale in constructia unui hibrid.

Aceasta intelegere nu ar fi o noutate pentru cei de la Toyota, niponii avand deja un astfel de acord cu Nissan pentru furnizarea tehnologiei si utilizarea ei in constructia hibridului Altima.

via | autoblog.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru