Mazda face un recall de 500.000 unităţi pentru o problema la servodirecţie

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.08.2010
Oficialii Mazda au anunţat că îşi vor extinde recall-ul care viza servodirecţia lui Mazda3 şi Mazda5 de la 214.000 unităţi la 514.000 unităţi la nivel global.

Japonezii de la Mazda au anunţat un recall de peste 500.000 unităţi pentru a repara o problemă la sistemul de servodirecţie. Acest recall este cea mai mare acţiune de acest gen din istoria companiei japoneze şi vizează modelele Mazda3 şi Mazda5 produse între 2007 şi 2008. Exemplarele afectate de acest recall ar putea pierde asistenţa sistemului de servodirecţie, făcând volanul mult mai greu de manevrat. Potrivit celor de la NHTSA, au avut loc trei accidente în Statele Unite ale Americii legate de această problemă, dar nu există niciun deces sau rănit grav în urma acestora.

Problema modelelor respective este la nivelul conductelor de înaltă presiune care gestionează lichidul de servodirecţie. Acestea nu au fost protejate cum trebuie înainte să fie vopsite cu o soluţie anticorozivă, iar unele exemplare Mazda3 şi Mazda5 au prezentat urme de rugină la interiorul acestor condute. În unele situaţii extreme, rugina de pe aceste conducte va reduce presiunea din instalaţia de servodirecţie, iar senzorii din acest sistem vor comanda oprirea pompei ca o măsură de protecţie a acesteia împotriva unei defecţiuni mai grave.

Recall-ul Mazda vizează 215.000 de unităţi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, peste 10.000 de unităţi în China, restul de unităţi fiind vândute pe pieţele din Europa şi Australia. Oficialii Mazda estimează că recall-ul afectează 514.000 de vehicule, iar toate unităţile cu probleme au fost fabricate în Japonia între 2007 şi 2008.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru