Mazda face un recall în SUA de peste 200.000 unităţi Mazda3 şi Mazda5

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.08.2010
Mazda va face un recall de peste 200.000 unităţi Mazda3 şi Mazda5 în Statele Unite ale Americii din cauza unor probleme la sistemul de servodirecţie.

Japonezii de la Mazda vor face un recall care va implica peste 200.000 de unităţi Mazda3 şi Mazda5 pe piaţa din SUA. Problema apare la modelele produse între 2007 şi 2009, care sunt echipate cu pompe şi conducte de servodirecţie care ar putea prezenta defecţiuni. Cei de la NHTSA au primit 33 de plângeri legate de probleme la servodirecţie pentru modelele Mazda3 produse între 2007 şi 2009 şi au descoperit că apar momente în care vehiculul pierde asistenţa sistemului hidraulic de direcţie.

Problema este cauzată de rugina care afectează senzorii din interiorul pompei de servodirecţie. Rugina care contaminează pompa de servodirecţie provine de pe conductele sistemului de aer condiţionat şi senzorii opresc pompa pentru a preveni avarii mai grave. Rugina s-a format în acele conducte în momentul fabricaţiei, mai precis atunci când conductele respective erau curăţate şi li se aplica un strat protector de vopsea. Cei de la NHTSA au publicat un buletin de service în urmă cu un an, dar japonezii de la Mazda audiscutat cu aceştia şi au tras concluzia că este mai bine să amâne problema până în acest moment pentru a putea înlocui toate conductele şi pompele de servodirecţie la unităţile afectate.

Oficialii Mazda au subliniat concluzia celor de la NHTSA, respectiv faptul că direcţia prezintă un grad crescut de rigiditate la momentul în care pompa de servodirecţie este oprită, necesitând doar un efort suplimentar din partea şoferului atunci când acesta brachează volanul. Nu au fost înregistrate accidente din cauza acestei probleme, probabil din cauza faptului că lipsa unui sistem de servodirecţie se simte în principal la manevrele de parcare şi la cele efectuate la viteze mici, nu şi în timpul mersului (cel puţin, nu la acelaşi nivel).

Mazda a publicat şi un video pe site-ul său în care le explică şoferilor ce să facă dacă întâmpină probleme cu direcţia.

Via | AutomotiveNews. (înreg.) |

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru