Mazda lucreaza la succesorul lui RX-7

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.10.2009
Seful departamentului de design de la Mazda a declarat ca doreste sa vada un succesor pentru modelul RX-7 pe sosea. Primul concept al viitorului RX-7 va fi prezentat in decursul anului viitor.

Designerii Mazda lucreaza la un succesor pentru modelul RX-7. Seful de design al producatorului japonez de automobile, Ikuo Maeda, a declarat ca el doreste sa vada un RX-7 construit. Singura problema in acest sens este cerinta pietei pentru un asemenea model. Un singur lucru este sigur in privinta acestui model – succesorul lui RX-7 va avea un motor rotativ.

Viitorul Mazda RX-7 va avea doar doua locuri si va fi orientat catre un segment superior al pietei. Modelul ar putea fi echipat cu un motor rotativ Renesis 16X, care va fi cuplat unei transmisii cu dublu ambreiaj. Propulsorul Renesis 16X va oferi in jur de 270 CP dintr-o cilindree de 1.6 litri, lucru care va oferi performante ridicate alaturi de o masa scazuta a caroseriei. Aceasta idee a fost prezentat in 2007 pe conceptul Taiki, care avea aceste caracteristici si o masa de 1.170 de kilograme.

Inginerii Mazda au inregistrat un patent care avea ca subiect introducerea unui sistem de injectie directa pe un motor rotativ. Acest lucru ar oferi o dozare mai precisa a carburantului si performante mai bune, alaturi de un consum de carburant mai scazut si noxe reduse semnificativ.

Primele idei de design privind noul RX-7 vor fi prezentate in decursul anului viitor, sub forma unui concept.

Via | Autocar

Taguri: Mazda, Mazda RX-7, RX-7

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru