Mazda Takeri - conceptul care anunţă viitorul Mazda6 vine la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.02.2012
Mazda va prezenta la Salonul de la Geneva conceptul Takeri. Acesta anticipează designul şi tehnologiile pe care le vom regăsi pe noua generaţie a sedanului Mazda6.

Alături de crossover-ul CX-5, echipat cu cele mai uşoare spoilere din lume, Mazda aduce la Salonul Auto de la Geneva conceptul Takeri, precursorul viitorului sedan de clasă medie al japonezilor. Conceptul anticipează practic liniile de design şi tehnologia pe care fanii constructorului asiatic o vor găsi pe noua generaţie Mazda6.

Conceptul pe care îl vom vedea la Geneva, moşteneşte viziunea unui prototip mai vechi, Shinari, expus anul trecut în cadrul aceluiaşi salon elveţian.

Alături de noua adaptare a filosofiei de design "Kodo - sufletul mişcării", Takeri încorporează un sistem de frânare regenerativă, botezat i-Eloop, capabil să reducă valoarea consumului mediu cu 10%.

Alături de sistemul de regenerare a energiei risipite la frânare, care se va regăsi şi pe modelul de serie, Takeri vine şi cu motorizarea diesel SkyActiv-D, asistată de o transmisie automată cu şase rapoarte SkyActive-Drive şi sistemul start-stop, botezat i-stop.

Comentarii (5)

  • Asta e, dupa parerea mea cea mai frumoasa masina din clasa medie! Ramane doar ca acest concept sa nu fie modificat substantial. Imi place mult Mazda, mai ales de cand s-au despartit de masonii de la Ford.
    38 8
  • *****
    mazda Takeri superb design ......bate vw passat si passat cc
    36 10
  • ?
    iar va luati de vw doar stiti = ''dumnezeu'' pt romani , in rest frumoasa
    13 4
  • @ Automarket
    Ducati este de vanzare pentru 1 miliard euro
    Celebrul producator italian de motociclete se pregateste sa-si schimbe proprietarul pentru aprox. 1 miliard euro ( http://www.ilsole24ore.com/art/finanza-e-mercati/2012-02-13/ducati-vendita-anni-costruttore-091949.shtml?uuid=Aa90Q3qE ) . Printre potentialii cumparatori se numara VW Group, Daimler si indienii de la Mahindra . BMW a negat un posibil interes pentru Ducati . Tinand cont ca Ferdinand Piech isi doreste foarte mult Ducati, nu este exclus ca maine cand VW Group va prezenta rezultatele finale ale 2011 sa fie aprobata si achizitia Ducati odata cu preluarea restului de 50.1 % din actiunile Porsche AG . O alta posibila achizitie VW Group vehiculata recent in presa germana este cea a constructorului japonez de camioane Isuzu, ce s-ar completa perfect cu MAN si Scania .
    6 4
  • design
    ... exterior exceptional, nobil cu alura de Aston Martin Rapide mai domestic. Bravos Mazda .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru