Mazda3, cea mai fiabila masina second-hand

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.01.2008
Mazda3 s-a clasat pe primul loc in clasamentul celor mai fiabile masini second-hand, in urma verificarilor germane TUV.

Esential

1.2 % este rata de defectare a modelelor Mazda3 cu o vechime de 2-3 ani.

Fiabilitatea japoneza nu mai este un secret pentru nimeni, modelele asiatice fiind recunoascute pentru durabilitatea lor. Ca o incununare si o confirmare a acestor merite, Mazda3 a castigat premiul pentru cea mai fiabila masina second-hand in cadrul Raportului de Calitate TUV. Locul doi in topul celor mai bune vehicule la mana a doua in 2008 a fost ocupat tot de un model al companiei japoneze, Mazda2.

Raportul german de calitate include 194 de modele, pentru intocmirea sa fiind necesare mai mult de sapte milioane de verificari. Topul are in vedere rezultatele obtinute pe baza a 160 de criterii, printre care sistemul de iluminare, sistemul electric, frane, sasiu, sistemul de evacuare. Rezultatele Raportului sunt actualizate si publicate anual.

Raportul de Calitate TUV 2008 mentine pe primele locuri vehicule ale constructorilor japonezi si germani. Detinatoarea medaliei de aur, Mazda3, are 1,2% rata de defectare in categoria vehiculelor cu o vechime de 2-3 ani, in timp ce Mazda2 are o rata de defectare de 1,4%.

Pe locul trei se claseaza VW Golf si Ford Fusion (2,2% rata de defectare), urmate de Honda Jazz (2,3% rata de defectare).

Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania a declarat: „Calitatea ridicata si relatia cu clientii reprezinta elementele de baza ale brand-ului Mazda. Faptul ca Mazda a castigat primul loc in Raportul de Calitate TUV dovedeste inca o data viabilitatea strategiei noastre”.

Comentarii (4)

  • Un link - ceva pt raportul complet ?
    1 0
  • Pacat ca in Romania tot tiriac auto este importatorul acestei marci. Cu servicerile lor unde te fura pe rupte nu prea iti vine sa iti cumperi masina :(
    1 0
  • reprezentanta
    PT bvean: In sfarsit si la noi in tara avem reprezentanta MAZDA. Nu mai este sub umbrela Tiriac Auto de anul trecut. Acum poti sa iti cumper o Mazda :)
    1 0
  • vieru petruta
    mazda
    am mers cu o masina Mazda pe un drum accidentat si n-am simtit ,era ca si cum soseaua era neteda.interiorul era foarte confortabil si elegant.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru