Mazda3 facelift debutează la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 31.08.2011
Facelift-ul lui Mazda3 va debuta la Frankfurt alături de motorizări mai eficiente, o suspensie reconfigurată şi mici modificări stilistice.

Mazda3 facelift îşi va face debutul pe piaţa din Europa odată cu Salonul Auto de la Frankfurt. Debutul internaţional a acestui model a avut loc în februarie, la Salonul Auto de la Toronto, după care a fost expus şi la Salonul Auto de la New York. A venit rândul europenilor să-l vadă pe Mazda3 facelift, model care a devenit mai manevrabil, mai economic şi mai puţin poluant. Japonezii au operat şi câteva modificări subtile la nivelul exteriorului şi al interiorului, dar acestea sunt ceva mai dificil de sesizat.

Exteriorul este schimbat doar la nivelul barei de protecţie faţă, care are un nou tip de grilă. Aceasta are un design mai sportiv şi aminteşte de regretatul RX-8. Pentru moment, nu există nicio imagine a interiorului lui Mazda3 facelift, dar nu ne aşteptăm la schimbări majore la acest capitol. Potrivit primelor informaţii, posteriorul lui Mazda3 rămâne neschimbat şi după aplicarea acestui facelift. Gama de motorizări a lui Mazda3 a devenit mai eficientă, dar japonezii nu au specificat dacă au redus consumul de carburant şi emisiile de CO2 sau dacă au reuşit să bifeze punctul alăturat şi să crească şi nivelul de putere. Suspensia lui Mazda3 a fost optimizată, spun japonezii, spunând că modelul lor de segment C este mai manevrabil acum.

Alături de Mazda3 facelift, japonezii vin la Frankfurt cu noul CX-5. Mazda CX-5 este promotorul noului limbaj de design Kodo, inaugurat pe conceptele Shinari şi Minagi.

SUV-ul compact al japonezilor creat special pentru tehnologia Sky Activ, recunoscută deja pentru progresul tehnologic dobândit în materie de şasiu, caroserie, motorizări şi transmisii. Versiunea europeană a crossover-ului nipon va fi propulsată de motorul de 2.0 litri pe benzină şi de unitatea diesel de 2.2 litri.

Via | Carscoop

Comentarii (7)

  • Să sperăm că scapă de zâmbetul ăla tâmp.
    6 11
  • iar facelift? de cate facelift-uri au nevoie ca sa scoata si ei un model nou ca toata lumea?
    3 11
  • @VB
    Este PRIMUL facelift al acestei generatii de Mazda 3. Din cate stiu, dupa acesta va apare un nou model Mazda 3.
    Te pricepi si tu ''ca vaca la balet''
    13 3
  • mazda
    nu stiu cum sa faca sa mai vanda masina asta. penibil
    4 7
  • mie mazda 3 imi place si mi se pare peste golf dar cam la egalitate cu astra si focus...sau cel putn imi placea pana la generatia asta in care pana si mps-ul arata kitchos. imi pare sincer rau ca au stricat putin deisgn-ul
    5 2
  • daniel
    parerea unui proprietar
    De o luna am mazda 3 nou.
    Designul modelului curent a iesit foarte bine, fata facelifului mi se pare mai modest, mai putin sportiv (depinde de gusturi)
    Suspensia e prea moale, tinuta de drum e bun dar nu-i pentru stil de condus sportiv.
    Pe cat posibil 1.6 benzina nu recomand din cauza consumului, numai in cazul in care se foloseste putin masina sau mai mult in oras.
    In momentul de fata nu au motorinar pentru ca s-a daramat fabrica de injectoare din japonia.. Poveste de 2 bani
    In afara de aceste 2 minusuri feelingul zoom-zoom ii superb. Mazda 3 e un compromis bun. Astept cu curiozitate facelif-ul
    0 0
  • Mazda 3
    Ca design, calitate si de ce nu imagine clar se situiaza in prima jumatate a plutonului,dar consider eu, punctul slab al acestui model il reprezinta motoarele. Motoarele sunt bune dar nu suficent de eficiente pentru a se bate cu granzii europei.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru