Mazda6 MPS nu va mai fi produsa

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.11.2007
Japonezii sa gandesc sa renunte la versiunea de performanta Mazda6 MPS din cauza vanzarilor slabe.

Esential

255 de cai putere dezvolta motorul supraalimentat regasit pe Mazda6 MPS.

Constructorul japonez se gandeste serios sa renunte la versiunea de performanta a modelului Mazda6, motivul invocat fiind cererea slaba pentru acest model.

Desi versiunea MPS a sedanului japonez se bucura de un propulsor supraalimentat de 255 de cai putere si un inalt rafinament interior, vanzarile au scazut ingrijorator si interesul este din ce in ce mai scazut. Principalele dezavantaje ale sedanului japonez de performanta sunt masa de 1632 de kg, sunetul sistemului de evacuare si pretul mult prea mare in comparatie cu sora mai mica Mazda3 MPS.

Cererea slaba i-a determinat pe membrii consiliului de conducere Mazda sa recurga la doua variante: imbunatatirea performantelor masinii sau renuntarea la versiunea de performanta.

Ryuichi Umeshita, project manager-ul Mazda6, a declarat insa ca se indoieste de posibilitatea unei investitii pentru imbunatatirea versiunii MPS, doar fiindca ea este dorita pe cateva piete. "Vom vedea daca exista suficienta cerere pe piata, dar in acest moment, sincer vorbind, nu prea credem intr-o revitalizare a modelului".

Comentarii (2)

  • Pacat...
    este o masina excelenta, cu performante si calitate de acelasi nivel cu cei din clasa premium.
    Asta e... totul panala urma se reduce la business plan si la profit.
    0 0
  • Cristi
    Greseala de ortografie
    Japonezii SE gandesc ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru