McLaren investeşte un miliard de dolari ca să bată Ferrari şi Lamborghini

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.06.2011
McLaren promite o investiţie impresionantă, de aproape un miliard de dolari, pentru a putea da naştere unei game de 13 modele, gata să doboare supremaţia italienilor Ferrari şi Lamborghini.

Esential

13 modele intenţionează să aducă pe piaţă McLaren.
35 de reprezentanţe McLaren vor fi inaugurate la nivel mondial.

McLaren vrea să pună capăt supremaţiei Ferrari şi Lamborghini pe segmentul supercarurilor exotice. Pentru a putea detrona două mituri clădite de-a lungul anilor în zeci de competiţii sportive, britanicii intenţionează să investească o sumă impresionantă în următorii ani.

Potrivit oficialilor grupului McLaren este vorba despre un miliard de dolari, infuzie de capital ce va putea asigura dezvoltarea a nu mai puţin de 13 modele şi derivate în următorul deceniu. Declaraţia îi aparţine lui Antony Sheriff, directorul executiv McLaren, care a susţinut şi că în viitorul apropiat vor fi deschise 35 de reprezentanţe la nivel mondial, dintre care nouă vor fi destinate Statelor Unite, cea mai mare piaţă pentru modelele exotice.

Potrivit lui Sheriff, investiţia este vitală pentru o expansiune a gamei, numai actualul MP4-12C înghiţind un total de 320 de milioane de dolari, necesari etapelor de dezvoltare, testare şi producţie.

Ron Dennis, preşedintele McLaren, a susţinut şi el planul de dezvoltare ambiţios şi investiţia pe care o pregăteşte.

"Văd această nouă etapă ca pe o provocare de a aduce pe piaţă un cu totul alt brand McLaren". Tot Ron Dennis a declarat că intenţionează să vândă până la 47% din acţiunile McLaren până la sfârşitul anului, pentru a reduce datoria brandului.

"Nu ne plac datoriile. Investitorii trebuie să fie răbdători, dar este foarte clar că profitul se va simţi în următorii trei ani. intenţionăm să obţinem încasări de aproximativ 1.6 miliarde de dolari", a mai susţinut Dennis.

via | bloomberg

Comentarii (10)

  • 13 modele si derivate....
    din 1 miliard$.......
    vise placute......
    14 3
  • :)
    Nu pot sa nu fiu de acord cu tzenu,intr-adevar,mi se pare si mie exagerata aceasta cifra 13 modele+derivate.

    Totusi sa nu subestimam puterea si imaginea McLaren. Este o firma serioasa in care am toata increderea si pe care o consider un adversar de luat in seama pentru cand discutam despre Ferrari si Lambourghini.
    5 5
  • Mircea
    Excomunicatorule de cand Lamborghini se scrie "Lambourghini" ?:))
    7 1
  • DAN_GRC
    Da, sa nu subestimam McLaren, dar ce sa faca cu 13 modele, nu zic de bani, sa zicem ca au 7 miliarde, dar 13 modele supersport?? Ferrari si Lamborghini la un loc nu cred ca au 13 modele, adica sigur nu au.
    3 1
  • @dan_grc
    Crede-ma pe cuvant cand iti spun ca Ferrari si Lamborghini au impreuna peste 20 de modele.. Daca tii neaparat, da-mi un reply si o sa caut sa-ti fac o lista cu toate :)
    4 0
  • DAN_GRC
    Ma refer la modele de sine statatoare, ca sa zic asa, nu derivate, gen gallardo standard si gallardo superleggera, etc...
    4 0
  • Cosmin
    Nu ar fi greu
    Uitati-va la Aston Martin Virage. E un model nou dupa cum zic producatorii si totusi ce aduce in plus fata de celelalte modele? Mai nimic. Poate doar materiale de calitate mai buna. Daca lor le iese smecheria, de ce sa nu le iasa si celor de la Mclaren?
    4 0
  • :)
    @Mircea

    Intr-adevar prietene am facut cateva greseli in comentariul ala,greseli pe care le-am sesizat doar in urma postarii lui.Nu-i nicio problema.De altfel,incepe sa-mi placa faptul ca cineva incearca sa ma corecteze si sa ma indrepte spre calea cea buna.

    Lamborghini.Am reusit. :))
    1 0
  • dan_grc,
    Spre surprinderea mea, am descoperit ca doar Lamborghini are o lista de 16 masini (de baza, fara derivate, dupa cum ai cerut).
    Pentru Ferrari, m-am pierdut cu numaratul la 30 (fara derivate, bineinteles).
    Ai doua linkuri cu listele complete a celor 2 producatori (nu sunt incluse automobilele concept), sursa de imbogatire a culturii generale a oricarora dintre noi:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Lamborghini_automobiles
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ferrari_road_cars
    2 0
  • DAN_GRC
    @8hz
    Cred ca m-am exprimat eu gresit, ma refeream la modelele actuale, care se produc acum, nu toate modelele lamborghini si ferrari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru