McLaren pregateste rival pentru Gallardo si F430

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.05.2008
Constructorul britanic McLaren pregateste un supercar rival pentru Lamborghini Gallardo si Ferrari F430.

Esential

550 de cai putere ar urma sa dezvolte viitorul supercar McLaren.

Aparitia unor noi supercaruri pe piata mondiala i-a determinat pe cei de la McLaren sa se gandeasca serios la revenirea in actualitate cu un nou model, capabil sa rivalizeze cu nume celebre ca Lamborghini si Ferrari.

De aceasta data insa, britanicii isi doresc un model independent, care sa nu ia nastere in urma unui parteneriat. De aceea McLaren a intrerupt de curand orice legatura cu Mercedes, punand capat si dezvoltarii comune a modelului SLR.

Principalele tinte ale inginerilor McLaren sunt deja celebrele Ferrari F430 si Lamborghini Gallardo, supercaruri cu care britanicii vor incerca sa rivalizeze. Despre noul model nu se stiu prea multe informatii, doar ca va fi cunoscut in interiorul companiei sub numele de cod P11.

Propulsia va fi asigurata de o unitate V8 capabila sa dezvolte 550 de cai putere, care se pare ca va avea la baza un actual motor Mercedes. Bagajul mare de putere de care va dispune P11 nu va fi insa singurul avantaj al supercarului britanic, acesta urmand sa fie mai compact si mai usor decat ceilalti competitori italieni.

Cei care isi doresc cu ardoare un concurent britanic pentru Lamborghini si Ferrari vor mai avea insa mult de asteptat pana cand acesta va ajunge pe strazi.

Abia spre sfarsitul anului viitor McLaren va dezvalui rodul muncii sale, vanzarile urmand sa demareze in primavara lui 2010. Gama supercarului se va imbogati cu o varianta cabrio si o versiune de performanta a coupe-ului.

via | CarScoop

Comentarii (1)

  • Andrei Alexandru
    Mda :)
    Pai... daca vor sa faca o masina super... si repede.. de ce nu folosesc (fura) o schita tehnica a modelelor acelea si modifica culoarea si gata... uite noul McLaren... Sa nu uitam ca McLaren F1 avea un motor BWM la vremea lui si ca nici pana in ziua de azi... motoarele Mercedes nu se apropie de performantele acelui motor. Iar CLRK versiunea de cursa (Le Mans) are cea mai mare rata de abandon posibila 100%... adica... au avut 3 masini... si toate 3 au sfarsit prost... Eh... McLaren... sa-i vedem in campionat ca se pare ca nu o duc prea bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru