Mercedes a creat o versiune BlueTEC a lui G-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.03.2010
Mercedes-Benz a creat o versiune mai ecologica a lui G-Klasse, care se numeste E350 BlueTEC. Modelul dezvolta 210 CP si 540 Nm in timp ce respecta normele Euro 5 gratie tehnologiei BlueTEC si a lichidului AdBlue.

Mercedes-Benz a creat o versiune cu emisii scazute a lui G-Klasse, care foloseste tehnologia BlueTEC. Aceasta tehnologie este dezvoltata special pentru reducerea emisiilor generate de un motor diesel, indeosebit emisiile de NOx (oxizi de azot). Sistemul BlueTEC foloseste lichidul AdBlue, care este o solutie de uree, injectata in evacuare.

Procesul de injectare al ureei in sistemul de evacuare produce amoniac, care conveteste circa 80% din emisiile de oxizi de azot in azot si apa. Intregul proces are loc in convertorul catalitic SCR special. Cei de la Mercedes-Benz au decis sa introduca aceasta tehnologie si pentru un vehicul care poate sa acceseze zone mai izolate ale globului, iar singura modificare fata de alte modele care folosesc BlueTEC a fost mutarea capacului de umplere a rezervorului AdBlue in acelasi loc in care se afla si capacul rezervorului de motorina. Un rezervor plin de AdBlue este suficient pentru aproximativ 12.000 de kilometri.

Mercedes G350 BlueTEC este echipat cu un motor CDI V6 care ofera 210 CP la 3.400 rpm si un cuplu motor maxim de 540 Nm intre 1.600 si 2.400 rotatii pe minut. Modelul emite o valoare extrem de redusa de Nox, cu 50% mai putin fata de versiunea standard a lui G350 CDI, respectand cu brio normele Euro 5 in timp ce ofera acelasi nivel de performanta.

Modelul beneficiaza si de transmisia 7G-Tronic cu sapte trepte si de sistemele ETS si ESP.

Via | Automobilesreview

Comentarii (4)

  • Alex Radoi
    DOAR O GLUMA!!!
    Deci la acest Mercedes, daca ramai fara motorina, poti oricand sa te p..i in rezervor, faci plinu'cu urina si el merge...:)))
    5 3
  • Gollum
    Vai de tine
    vai de capul tau bai alex radoi! e vorba de uree, nu urina; pentru tine probabil e acelasi lucru...
    5 3
  • E incredibila masina asta in off road...pune la zid tot ..
    6 1
  • e o masina veche ca design dar cu tehnologie noua
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru