Mercedes a depăşit Audi la vânzări pentru prima oară în 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.06.2010
În luna mai a acestui an, vânzările Mercedes-Benz le-au surclasat pe cele ale rivalilor de la Audi şi au propulsat marca din Stuttgart pe locul doi în clasamentul vânzărilor pe segmentul premium.

Mercedes-Benz şi Audi se luptă pentru locul doi în clasamentul vânzărilşor la nivel mondial. Pentru prima dată în 2010, marca din Stuttgart a surclasat rivalii de la Audi şi a ajuns pe locul doi la vânzări pe segmentul premium, fiind la un pas să îi depăşească pe cei de la BMW. În luna mai, diferenţa dintre BMW şi Mercedes-Benz la vânzări a fost doar de 375 de unităţi. Pe de altă parte, diferenţa dintre Audi şi Mercede a fot de 6.500 de unităţi în luna mai.

Cei de la Audi sunt în faţa conaţionalilor de la Mercedes-Benz cu 12.300 de unităţi, deşi au fost surclasaţi în mai de marca din Stuttgart. Cele două mărci au mai avut o confruntare extrem de agresivă a vânzărilor în luna ianuarie a acestui an. Lupta vânzărilor a avut loc pe piaţa din China, unde Mercedes-Benz a vândut 11.500 de unităţi în luna mai. Astfel, marca din Stuttgart a înregistrat o creştere de 121% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Vânzările Audi din China crescut cu 39.9 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, totalizând 88.451 unităţi şi stabilind un record pentru marca din Ingolstadt pe piaţa din China.

Audi speră să înregistreze o creştere a vânzărilor de peste 10 procente şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii. În primele cinci luni ale acestui an, nemţii de la Audi au vândut cu 31.4% mai multe unităţi faţă aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând vânzări de 39.839 de unităţi.

Nici cei de la Mercedes-Benz nu stau rău, modelele E-Klasse şi S-Klasse fiind cele responsabile de creşterea vânzărilor din luna mai şi din ultimele cinci luni. Cererea pentru S-Klasse a crescut cu 41% în luna mai – atingând 5.700 de unităţi şi cererea pentur E-Klasse Sedan a crescut cu 39 procente în aceeaşi lună. Rămâne de văzut dacă Mercedes-Benz va reuşi să treacă peste diferenţa dintre ei şi Audi din primele cinci luni ale anului, sau dacă se va mulţumi cu cea de-a treia poziţie în clasamentul vânzărilor la nivel global pe segmentul premium – presupunând că BMW va păstra acelaşi ritm de creştere prezentat până în acest moment.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (7)

  • bmw 'nomber uan'
    va garantez ca bmw ca ramane lider in materie de vanzari mai ales acum cu lansarea noului 5-ar si al 5-arului touring(superba masina)
    7 21
  • Era de asteptat, ambii producatori (MB si BMW) venind cu modele noi pe segmentul mediu superior. Spre sfarsitul anului ar trebui sa apara noul A6, asa ca o lupta "cinstita" va fi dupa ce toti producatorii au modele noi pe segment.

    @Dl Toma: Nu cred ca limuzinele sunt cele care duc "grosul" vanzarilor. Mai degraba fratii mai mici inclina balanta.
    10 5
  • @tzenu_bmw
    Si mie imi place foarte mult noul Seria 5, este o masina foarte tare, insa frumusetea nu aduce neaprata vanzari masive, ci politica de marketing. Daca ar fi asa cum zici tu, ar inseamna ca Alfa Romeo de exemplu, sa fie pe primul loc la vanzari fara nici o problema.
    9 4
  • serifu
    @tzenu
    ce ti se pare asa special la touring, ii o barca ca orice break, sa nu crezi ca daca scrie bmw pe ea ii mai speciala
    7 4
  • marius
    mercedes vs audi
    off :LauCalin... da ai dreptate alfa e supebaaa.... nu inteleg de ce nu vad mai multe modele pe la noi .. dar e superba..alfa are ceva unicat in design ei ...
    on: aceasta competitie stransa nu o sa dureze mult intre mercedes si audi , audi avand o un target mai larg in privinta cumparatorilor decat mercedes ... parerea mea ..
    3 1
  • @marius
    Nu vezi la noi prea multe Alfa pentru ca are imagine de marca (mult) mai slaba decat BMW, Mercedes sau Audi, asta ca sa nu intru in detalii amanuntite.
    Esti sigur ca Audi are un target mai mare? Eu as zice ca Mercedes, care are masini de la Smart ForTwo pana la Mercedes GL, SLS si SLR McLaren. Deci are masini premium de la vreo 10-11000 de euro, pana la vreo 300 000, de la masini de clasa mini, pana la supersport. Cu alte cuvinte are masini in mai toate segmentele si pentru oricine :)
    4 0
  • tot timpul de la un trimestru la altul locurile or sa se schimbe intre cele 3 marci premium, Bmw-u nu o sa mai stea mult pe primul loc ptr k nu au minic nou decat seria 5 restul sunt depasite, de aceea diferenta e asa de mica.
    Nu mai zic atunci cand o sa apara noul S-classe care va ridica marca Mercedes pe primul loc..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru