Mercedes a platit amenzi de 29 milioane $ in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 09.01.2009
Nerespectarea normelor de consum CAFE, prevazute de legea americana, a adus celor de la Mercedes amenzi de 29 de milioane de dolari in 2008.

Esential

29 de milioane de dolari a platit Mercedes pentru incalcarea normelor CAFE.

NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), autoritatea care reglementeaza regulile de circulatie rutiera la nivelul Statelor Unite ale Americii, a anuntat ca in 2008 s-au colectat amenzi in valoare de 37 de milioane de dolari.

Amenzile au fost colectate de la producatorii auto pentru nerespectarea reglemantarilor CAFE, care prevad normele de consum si poluare a modelelor impuse la nivel federal.

Un numar de 6 producatori auto au fost amendati pentru incalcarea acestor norme, Mercedes dovedindu-se de departe campion, cu o amenda de 28.9 milioane de dolari.

Alti producatori care au primit amenzi sunt Volkswagen, cu 4.5 milioane de dolari, Porsche si Maserati, cu cate 1.2 milioane de dolari, si Ferrari cu 1.1 milioane de dolari.

Anul 2009 se anunta si mai restrictiv din punctul de vedere al acestor norme, motiv pentru care producatorii auto se pot astepta la amenzi si mai mari.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • george
    BULLSHIT AMERICAN
    Aberatia asta face ca Mercedes sa plateasca cele mai mari amenzi desi GM, Chrysler si Ford au masini cu consumuri mult mai mari si vand mult mai ulte masini in America...Piata concurentiala, deh...

    In alta ordine de idei, poate faceti o mica erata pentru a nu crea confuzii grave. CAFE nu are treaba cu normele de poluare asa cum e precizat in articol ci cu consumul de zeama...O sa creada lumea ca Mercedes si Volkswagen au masinile cele mai poluante din lume ceea ce este extrem de departe de adevar...
    0 0
  • cozappz
    yeap
    bullshit generalizat de americani: camioanele nu se supun legii CAFE deci GM si FORD au dus-o bine. De ce se permite circulatia unor autobuze cu grad enorm de poluare iar o masinuta cu euro 3 este taxata la sange? Din considerente economice, adica dupa mine potopu'!
    0 0
  • atitudinea americii
    se numeste oficial ,,STILUL DE VIATA AMERICAN'' si asta e justificarea pentru actiuni mult mai grave in lume decat pt amendarea catorva producatori de automobile care si asa au preturi mari nejustificate de calitatea produselor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru