Mercedes a prezentat conceptul unui pick-up la Hanovra

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 28.09.2010
Mercedes-Benz Technology a prezentat conceptul Reporter la Salonul de Vehicule Comerciale de la Hanovra. Modelul este un full-hybrid şi poate fi încărcat de la priză.

Inginerii de la Mercedes-Benz Tehnology au realizat un studiu de desing pe care l-au prezentat în versiunea concept la Hanovra. Modelul respectiv este echipat cu sistemul de propulsie DualX E-Drive şi este un pick-up cu un aspect futurist. Noua soluţie de propulsie îl face pe Reporter să fie atât un full-hybrid, cât şi un hibrid care poate fi încărcat de la priză, care oferă tracţiune integrală şi beneficiază de aportul unui motor pe benzină.

Unitatea otto de 1.2 litri care echipează acest model este alimentată cu gaze naturale şi angrenează o turbină. Motorul electric este responsabil pentru animarea roţilor din spate cu ai săi 95 CP, în timp ce motorul otto propulsează roţile faţă. Graţie motorului cu ardere internă, Reporter poate să accelereze până la o viteză de 130 km/h şi să ofere o autonomie de 300 kilometri în ciclul european ACEA. Şoferul poate alege mai multe moduri de funcţionare pentru a regla modul în care va beneficia de capacităţile modelului respectiv.

O altă facilitate tehnică a acestui model este plafonul acoperit cu panouri solare. Deşi acesta nu este capabil să furnizeze suficientă putere pentru propulsie sau încărcarea bateriilor, sistemul furnizează o cantitate de energie suficientă pentru a alimenta sistemul de aer condiţionat şi pentru a reduce sarcina la care este supus acumulatorul de 12V al acestui autovehicul.

Via | WorldCarFans 

Comentarii (7)

  • Mercedes
    daca scotea dacia hidosenia asta cred ca erau aici suta de commenturi gen...urata,.o epava..o prostie..si tot asa :D ...dar nu ..doar e MERCEDES :D ...oricum.....e urata cu spumici :D ..am voie sa spun asa ?:)) .. ce e mai asta? masina ? sau strut :D ..va salut
    6 2
  • my god, it's ugly as fuck.
    3 1
  • chiar mi-as dori sa se faca multe exemplare si sa se vanda multe in Romania ca sa pot sa rad si eu cand le vad, imi mai alunga tristetea, iar daca nu se vand atunci sa si le bage in **** ca eu nu am vazut masina mai caraghioasa ca asta. Daca asa arata conceptul, nici nu vreau sa imi imaginez versiunea finala!
    2 1
  • Aceasta nu este o masina ci un concept. Daca ati urmari exact filmul ati descoperi ca e vorba despre un studiu tehnologic si al materialelor iar eu sunt placut impresionat ca mercedes are curajul sa faca asemenea studii care probabil pentru noi nu inseamna mare lucru, dar pentru industrie mai mult ca sigur sunt o demonstratie de forta.
    2 1
  • da...e mercedes ...daca pun tehnologie pe roaba e...mercedes,ce mai....ne inclinam in fata clozetului.....ca-i....mercedes si are tehnologie...ca sa vezi unde pot duce extremele
    2 3
  • Stanila
    mai asa ceva nu se poate.cea mai urata masina dupa Logan!
    1 4
  • tot nu ati inteles ca e vorba de un studiu si atat, nu va exista asa ceva, nici nu vor sa faca asa ceva, e doar un exercitiu si un test al imbinarii unor materiale si tehnologii, the way we think.... pfffff....
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru