Mercedes ar putea lansa un parteneriat cu Aston Martin

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.10.2010
Mercedes-Benz le-ar putea furniza celor de la Aston Martin motoare şi chiar platforme pentru reducerea costurilor.

Dieter Zetsche, şeful Daimler, a declarat recent că este posibilă o colaborare între Mercedes-Benz şi Aston Martin. Cei de la Mercedes-Benz le-ar putea furniza englezilor de la Aston Martin motoare şi chiar platforme pentru viitoarele lor modele în speranţa că vor reduce costurile de dezvoltare. În schimb, cei de la Mercedes ar obţine un plus de vânzări şi producţie care va duce la creşterea rentabilităţii motoarelor realizate de inginerii lor.

În 2008, surse din Germania anunţau o posibilă achiziţie a unui pachet de acţiuni majoritar în cadrul Aston Martin de nemţii de la Daimler. Odată cu sosirea crizei financiare, achiziţia a fost amânată sau chiar anulată, dar o colaborare nu este niciodată exclusă, după cum am văzut deja la alţi producători. Cei de la Daimler au semnat în urmă cu câteva luni un parteneriat cu Alianţa Renault-Nissan, aşa că orice este posibil.

În comparaţie cu parteneriatul cu Renault-Nissan, cei de la Mercedes-Benz nu îi văd pe cei de la Aston Martin ca pe un competitor. Practic, singurele modele concurente ale acestora sunt CLS 63 AMG, Rapide, DB9 şi SLS 63 AMG.

Volumele în care sunt vândute modelele respective nu îi îngrijorează pe nemţi, din moment ce ei produc numeroase alte modele care se vând mult mai bine graţie preţului redus. În plus, cei de la Aston Martin au specificat recent că nu vor să introducă în gamă un model care să rivalizeze A-Klasse sau Mini, semn că s-au gândit şi ei la colaborarea respectivă.

Via | Autocar 

Comentarii (1)

  • Greseala
    "In plus, cei de la Aston Martin au specificat recent că nu vor să introducă în gamă un model care să rivalizeze A-Klasse sau Mini, semn că s-au gândit şi ei la colaborarea respectivă."
    poate "Smart" ,ca "Mini" nu are nicio treaba cu mercedes,ci cu bmw!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru