Mercedes-Benz A-Klasse AMG ar putea debuta la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.02.2012
Nemţii de la Mercedes-Benz vor să facă noul A-Klasse AMG atrăgător pentru clienţii tineri, anunţă Autocar. Modelul de performanţă va dezvolta circa 300 CP şi va avea tracţiune integrală.

Versiunea de performanţă a lui Mercedes-Benz A-Klasse va debuta la Salonul Auto de la Paris. Potrivit celor de la Autocar, modelul va dezvolta 300 CP şi va beneficia de tracţiune integrală. Cei de la Mercedes-Benz vor să atragă clienţii tineri cu noul lor hot-hatch de performanţă. Modelul va primi şi o versiune mai "temperată", de 250 CP, care va avea tracţiune faţă şi va fi denumită A25 AMG. Ambele versiuni de performanţă ale lui A-Klasse vor utiliza derivate ale motoarelor M271/M274 de la Mercedes-Benz.

Divizia AMG de la Mercedes-Benz a dezvoltat motoarele turbo ale versiunilor AMG ale lui A-Klasse alături de specialiştii de la ITS HPE din Brixworth, Regatul Unit. Aceştia au dezvoltat o motorizare cu un alezaj de 83 milimetri şi o cursă de 89 milimetri, ceea ce ar sugera o cilindree de 2.0 litri, după cum anunţă englezii de la Autocar. Potrivit lui Ola Kallenius, şeful ITS, motorul 2.0 trurbo dezvoltat de aceştia este mai puternic decât unitatea care echipează viitorul Audi RS3 şi mai puternică decât viitorul motor de 3.0 litri al lui BMW M135i hatchback.

În ciuda zvonurilor legate de o turbină inovatoare preluată de la elveţienii de la Hyprex, cei la Mercedes-Benz rămân la o turbină twin-scroll convenţională pentru ambele versiuni de motorizare ale lui A-Klasse AMG.

Aceasta va avea şi un sistem de injecţie directă ce foloseşte injectoare piezo-electrice. Prioritatea principală a celor de la Mercedes-Benz este transformarea lui A-Klasse AMG într-un model sportiv şi dezirabil pentru tineri.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • nu prea sunt eu cu merc...dar daca A classe va arata asa ....e cel putin un design cu adevarat revolutionar ...apoi fie el amg sau nu///
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru