Mercedes-Benz SLC, viitorul rival al lui Porsche 911

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.05.2011
Mercedes-Benz va dezvolta un nou model în baza viitorului SL. Acesta se va numi SLC şi va fi echipat cu un motor V8. Debutul este programat pentru 2014, anunţă Autocar.

Mercedes-Benz pregăteşte un model sport mai mic decât SLS, care va avea motorul aplasat în faţă şi va fi echipat cu un motor V8. Potrivit englezilor de la Autocar, noua creaţie se va numi SLC şi va debuta în 2014. Doi ani mai târziu, Mercedes va lansa o versiune decapotabilă a acestui model, care va avea un acoperiş de tip soft-top. Cei de la AMG îşi vor asuma responsabilitatea pentru partea mecanică a lui SLC, amintind de modul în care a fost dezvoltat SLS 63 AMG. De asemenea, testele şi modificările vor fi realizate tot de departamentul AMG, cei de la Mercedes-Benz fiind nevoiţi doar să facă un interior şi să comercializeze modelul în reţeaua lor.

Mercedes a mai avut un model numit SLC, acesta fiind versiunea cu hard-top a celei de-a patra generaţii a lui SL. Respectivul model a fost în producţie între 1971 şi 1981. Viitorul SLC va primi propriul său design interior şi exterior, dar aspectul său ar putea fi inspirat din fratele său mai mare – SLS 63 AMG. Vorbim de mici trăsături estetice, unele dintre ele fiind comune cu gama Mercedes-Benz, în timp ce alte elemente le va împărţi cu modele precum SLK şi SLS.

În spiritul tradiţiei, numeroase elemente mecanice şi electrice vor fi împărţite cu viitorul SL, care va ajunge la cea de-a şaptea generaţie.

Unul dintre rivalii principali ai lui Mercedes-Benz SLC va fi Porsche 911. Membrii echipei de dezvoltare de la AMG l-au descris pe Porsche 911 Carrera S ca fiind etalonul după care vor configura viitoarea creaţie. Nemţii se gândesc să se lupte şi cu Aston Martin V8 Vantage, ceea ce ar însemna ca noul SLC să fie finisat la un nivel excepţional şi să ofere performanţe cel puţin la fel de bune ca ale modelelor amintite mai sus.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru