Mercedes C-Klasse Coupe va avea o versiune AMG

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.12.2010
Versiunea Coupe a lui C-Klasse va fi echipată cu motorul V8 bi-turbo de 5.5 litri care a debutat recent în gama S-Klasse. Unitatea va fi echipată cu pachetul sport pentru versiunea Black Series.

Oficialii Mercedes-Benz au confirmat în cadrul unui interviu pentru InsideLine faptul că viitorul C-Klasse Coupe va fi echipat cu o motorizare V8. Respectiva motorizare este unitatea de 5.5 litri care furnizează 571 CP pentru S 63 AMG cu pachetul de performanţă. Motorul respectiv este supraalimentat cu două turbime, dar modelul va păstra în continuare denumirea „63 AMG” ca un omagiu pentru modelul istoric care a început legenda AMG.

Respectivul model va purta denumirea Black Series, deci ar putea exista un C-Klasse AMG echipat cu un V8 bi-turbo de 5.5 litri care va furniza un nivel mai redus de putere. În cazul versiunii de top în materie de performanţe, cei de la Mercedes-Benz declară că au de a face cu un competitor de temut al lui BMW M3 F30, deşi performanţele modelului respectiv sunt încă învăluite de mister.

Actualul Mercedes-Benz C 63 AMG este echipat cu un motor V8 aspirat de 6.208 cmc care furnizează 457 CP şi 600 Nm. Din cei 600 Nm, motorul oferă 500 între 2.500 şi 6.250 rpm.

Aşadar, motorul V8 aspirat de la Mercedes-Benz oferă un cuplu motor superior cu 30% faţă de oferta actuală a rivalilor. Rivalul său de la BMW beneficiază tot de un V8, care are o cilindree de patru litri şi oferă 420 CP.

Via | Edmunds

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru