Mercedes da numele stadionului din Stuttgart

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.04.2008
Stadionul pe care joaca Vfb Stuttgart meciurile de acasa se va numi, timp de 30 de ani de acum incolo, Mercedes-Benz Arena.

Esential

2038 este anul pana in care va dura colaborarea dintre Mercedes si stadionul din Stuttgart.

Mercedes a reusit o lovitura de imagine chiar pe terenul unui rival din campionatul intern. Desi pare ciudat, termenii fotbalistici isi au locul aici. Asta pentru ca Mercedes va da numele stadionului pe care joaca meciurile de acasa Vfb Stuttgart, in orasul de origine a unei alte marci de renume, Porsche.

Practica este foarte raspandita in Germania, unde majoritatea arenelor poarta numele unor companii cunoscute la nivel mondial. De altfel, cea mai cunoscuta colaborare de acest gen are loc in Munchen, unde Allianz da numele stadionului pe care joaca Bayern si TSV 1860.

Legatura dintre Mercedes si echipa din Stuttgart va dura pana in 2038, suma pe care compania germana o va plati in tot acest timp fiind de 20 de milioane de euro. Daca pana acum, denumirea oficiala a stadionului din Stuttgart era Gottlieb-Daimler, numele stadionului va fi Mercedes-Benz Arena. Colaborarea urmeaza sa fie oficializata in 30 iulie, cand Vfb Stuttgart va juca un amical contra englezilor de la Arsenal Londra.

Via | L'Equipe  

Taguri: Mercedes

Comentarii (3)

  • Cristian
    Un lucru firesc
    Nu stiu ce lovitura de imagine a dat Mercedes cand pana acum stadionul purta numele unuia dintre fondatorii marcii,Gottlieb Daimler.In plus Mercedes este de legat de numele Stuttgart din 1886 iar Porsche din 1950.In Germania Stuttgart este perceput ca orasul lui Mercedes,cu toate ca in aces oras gasim sediile centrale ale lui Porsche si Bosch.
    0 0
  • Crysty
    .
    Super bine gandita treaba ! Bravo !
    0 0
  • gogu infologu
    sa platim bine, dar in transe
    "...Legatura dintre Mercedes si echipa din Stuttgart va dura pana in 2038, suma pe care compania germana o va plati in tot acest timp fiind de 20 de milioane de euro..."in 30 de ani doar 20 de milioane, mi se pare cam "mare" suma... Allianz a platit 90 de milioane pentru stadionul din Munchen
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru