Mercedes Fascination Concept, asteptat in versiune de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.06.2009
Conceptul Fascination, prezentat de Mercedes la Salonul Auto de la Paris, ar putea debuta si in versiune de serie, ca un break cu trei usi.

In toamna anului trecut, in cadrul Salonului Auto de la Paris, Mercedes a uimit publicul prezent cu un concept surpriza. Este vorba despre Fascination Concept, un studiu de design care s-a crezut a fi o anticipare a liniilor viitorului E-Klasse Coupe.

Se pare insa ca oficialii din Stuttgart au planuri marete cu prototipul, Fascination urmand sa dea nastere unui model de serie complet nou in gama Mercedes, un adevarat pionier, gata sa inaugureze un alt segment pe piata, asa cum a facut-o CLS.

Conceptul este de fapt un break cu trei usi, care ar urma sa se adauge listei de modele derivate din platforma actualului E-Klasse: sedanul, coupe-ul, break-ul si cabrio-ul. Daca zvonurile se vor adeveri inseamna ca Mercedes cauta o strategie de promovare, asemanatoare cu cea a rivalilor din Munchen: inaugurarea unor noi segmente.

Daca va exista un break cu trei usi de serie, el va prelua probabil aceleasi motorizari regasite pe actualul E-Klasse: unitati diesel si benzina V6 si V8 dar si propulsoare supraalimentate cu patru cilindri.

Salonul Auto de la Frankfurt va gazdui insa doar debutul variantei Estate a noii generatii E-Klasse, versiunea decapotabila urmand sa fie si ea dezvaluita la scurt timp dupa evenimentul german.

via | WCF

Comentarii (2)

  • fascinacion
    cred ca e un proiect nebunatic desi masina arata super , totusi mi-e greu sa inteleg pe ce studii s-au bazat ei ca sa ajunga la un asemenea model , parerea mea e ca at trebui sa puna in spate niste usi ca la mazda rx-8 , oricum astept modelul cu nerabdare , sunt tare curios ce parere o sa aibe specialistii despre el
    1 2
  • Decimus4u
    Mereu Mercedes
    Acesta masina a fost desenata in pauza de masa si cred ca da clasa multor marci...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru