Mercedes GL - informaţii şi imagini oficiale ale noii generaţii

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.04.2012
Noua generaţie Mercedes GL a debutat oficial la New York. SUV-yul germanilor vine cu dimensiuni mai generoase, un habitaclu încăpător pentru 7 locuri şi un pachet off-road bogat.

Esential

408 cai putere oferă cel mai puternic motor disponibil pe noul GL.
450 de litri oferă portbagajul lui GL în condiţii normale.

Mercedes a ridicat cearceaful de pe noua generaţie GL în cadrul Salonului Auto de la New York.

Fratele mai mare al actualului ML vine cu un design proaspăt şi dimensiuni noi. Lungimea a crescut de la 5099 la 5120 mm, lăţimea a scăzut de la 2170 la 2141 mm, însă ampatamentul a rămas acelaşi, adică 3075 mm.

Şasiul este derivat din cel al actualului ML, modificat şi rigidizat însă pentru a susţine o caroserie mai mare şi mai grea. Chiar şi aşa, masa totală se reduce cu 100 de kilograme, graţie utilizării aluminiului şi fibrei.

Cea mai puternică opţiune: V8 de 408 cai putere

Odată cu lansarea, Mercedes introduce şi o gamă nouă de motoare, care este deschisă de versiunea 350 BlueTec de 258 cai putere şi 630 Nm. Unitatea permite un sprint de la 0 la 100 de km/h în 7.9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.

Lista este completată apoi de V8-ul biturbo de 408 CP de pe versiunea GL500 BlueEfficiency. Motorul garantează 408 cai putere şi un cuplu motor de 600 Nm, disponibil între 1600 şi 4750 de rotaţii.

Resursele sunt suficiente pentru a împinge SUV-ul de la 0 la 100 de km/h în doar 5.9 secunde, până la o viteză maximă limitată de 250 km/h.

Ambele unităţi de propulsie vor fi asistate de transmisia automată 7G-Tronic şi de tracţiunea integrală. Pentru Europa, Mercedes va completa lista şi cu o serie de unităţi diesel, a căror prezenţă va fi anunţată în perioada următoare.

7 locuri şi un portbagaj de 450 de litri

La interior, Mercedes GL păstrează configuraţia cu şapte locuri şi plusează cu un habitaclu mai înalt cu 10 mm. Pentru că vorbim de segmentul premium, Mercedes oferă o rabatare electrică a scaunelor anterioare, atunci când se doreşte exploatarea întregii suprafeţe de încărcare: 2660 de litri. În condiţii normale, când toate cele 7 scaune sunt folosite, capacitatea portbagajului este de 450 de litri.

Design proaspăt, LED-uri şi un pachet AMG

La nivel exterior, aşa cum vă anunţam şi acum două zile, GL preia filosofia de design Mercedes şi împrumută din liniile fratelui mai mic, ML.

Profilul este dominat de două nervuri puternice, iar partea frontală vine cu o grilă proeminentă, cu două linii cromate, cu blocuri optice pe bază de LED-uri şi bosaje ceva mai largi. Gama de jante include elemente cu dimensiuni cuprinse între 19 şi 21 de inch.

Pentru cei care aleg kitul AMG, Mercedes oferă, pe lângă accesoriile estetice, şi discuri de frână perforate, cu dimensiunea de 19 inch, ascunse în spatele unor jante AMG de 21 de inch.

Pachet tehnologic generos

Noul GL vine cu un pachet tehnologic extrem de generos, care include sisteme ca: Distronic Plus, Collision Prevention Assist şi Off-Road Package. Acesta din urmă include suspensia pneumatică Airmatic, care permite înălţarea gărzii la sol cu 28 de cm, diferenţialul blocabil, o transmisie revizuită şi o serie de panouri de protecţie.

Tot aici intră şi sistemul Active Curve System, care se foloseşte de suspensia adaptivă pentru a estompa ruliul caroseriei.

Comentarii (4)

  • Intrebare...
    De ce au copiat stopurile de la BMW?
    2 9
  • ARATA magistral si nu cred ca exista un model de dimensiunile lui de asemenea lux si frumusete.
    3 3
  • Claudiu
    De ce ai nevoie de o masina asa mare, este un monstru. Oricum vechiul GL era mai elegant la exterior. La interior nota 9.
    2 1
  • Text
    @GOOOD ,sa nu-l uiti pe Lexus Lx.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru