Mercedes pregăteşte GLC, viitorul rival al lui BMW X1

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.02.2011
BMW X1 nu va mai fi mult timp de acum înainte singur pe nişa SUV-urilor mici premium. Mercedes pregăteşte un rival pe măsura modelului bavarez.

După ce Audi şi-a exprimat recent intenţiile de a produce un rival pentru BMW X6, cei de la Mercedes pregătesc, la rândul lor, un rival pentru un alt model BMW de nişă: X1. Noul reprezentant al gamei BMW în segmentul pe care X1 se lăfăie singur în acest moment se va numi, cel mai probabil, GLC.

Conform britanicilor de la Autocar, noul GLC va intra pe piaţă în 2013 şi va fi construit pe o platformă care va găzdui toate modelele de segmente mici ale constructorului din Stuttgart. Printre acestea se numără noile generaţii A şi B-Klasse, dar şi un sedan de segment mic care va fi botezat CLC.

Deşi Mercedes nu a anunţat nimic oficial până în acest moment, este foarte probabil ca noul GLC să preia multe dintre elementele frontale ale conceptului BlueZero, prezentat de marca germană în cadrul ultimelor saloane auto mari ale Europei.

Autocar susţine că sub capota noului GLC se vor afla atât unităţi pe benzină (1.8 turbo în două versiuni de putere), cât şi diesel-uri interesante, unele provenite de la Renault pe filiera colaborării semnate între cei doi constructori în cursul anului trecut. Este vorba, în principal, de unitatea diesel de 1.6 litri şi 120 de cai putere care va echipa versiunea GLC 180 CDI.

Evident, Mercedes va adăga în ofertă şi două unităţi diesel de producţie proprie: 2.1 de 170 şi 2.1 de 205 cai putere. Aşa cum se obişnuieşte în ultima perioadă, şi noul GLC va avea parte de versiuni hibride, jurnaliştii britanici vorbind chiar de una electrică pe bază de celule de hidrogen. 

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru