Mercedes promite o ofensivă hibridă cu C-Klasse şi E-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.01.2011
Mercedes a grăbit dezvoltarea unor alternative hibride pentru modelele C-Klasse şi E-Klasse. Versiunile ecologice sunt aşteptate în următorii doi ani.

Esential

5.6 miliarde de dolari a investit Mercedes în soluţiile de propulsie alternativă.

Mercedes caută să nu piardă teren pe segmentul modelelor hibride, drept pentru care accelerează procesul de dezvoltare al versiunilor ecologice, destinate modelelor E-Klasse şi C-Klasse. Forţaţi şi de normele de poluare din Statele Unite, germanii speră să aducă pe piaţă cât mai repede cele două modele hibride şi odată cu acestea o versiune alimentată la priză a limuzinei S-Klasse.

Cele trei modele cu emisii reduse sunt aşteptate să debuteze mai întâi în Europa, în maxim doi ani. Abia apoi ele vor trece Oceanul pentru a fi vândute publicului din Statele Unite. Dacă programul de dezvoltare actual va funcţiona cu succes, Mercedes va avea în 2013 modele hibride bazate pe trei dintre cele mai importante modele ale sale. În aceste condiţii şi media emisiilor de CO2 a brandului din Stuttgart va scădea considerabil.

Herbert Kohler, responsabilul departamentului de mobilitare în cadrul Mercedes, a declarat că oficialii au decis investirea unei sume de 5.6 miliarde de dolari în domeniul cercetării şi dezvoltării soluţiilor de propulsie alternativă. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru