Mercedes S-Klasse Coupe debuteaza in iunie 2010

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Noul Mercedes-Benz S-Klasse Coupe va debuta in cadrul Festivalului Goodwood in data de 2 iunie 2010. Modelul va primi o noua motorizare V8 bi-turbo, care va avea caracteristici deosebite.

Mercedes-Benz va prezenta noul S-Klasse Coupe la Festivalul Goodwood din iunie 2010. Modelul este facelift-ul lui CL si a primit denumirea de S-Klasse Coupe. Vanzarile acestui model vor debuta in cea de-a doua jumatate a anului 2010. Schimbarea denumirii lui CL a avut loc din aceleasi considerente din care a fost schimbat numele CLK in E-Klasse Coupe. De data aceasta, platforma lui CL era bazata in intregime pe cea a lui S-Klasse, iar aspectul exterior era si el inspirat din cel al lui S-Klasse.

Pe langa modificarile estetice subtile, noul S-Klasse Coupe va beneficia de motoare noi si de tehnologia de oprire a cilindrilor in cazul propulsoarelor V8. Astfel, noua unitate V8 bi-turbo va opri patru dintre cei opt cilindri ai sai in momentele in care vehiculul stationeaza cu motorul pornit sau ruleaza cu o viteza constanta, dar redusa. Tehnologia respectiva nu este noua pentru Mercedes-Benz, dar acest lucru nu inseamna ca nu reduce drastic consumul de carburant si emisiile de CO2.

Ulterior, motorul V8 bi-turbo care va echipa acest model va echipa si viitorul CLS, ML, GL si E-Klasse. Din noul V8 bi-turbo cei de la Mercedes-Benz ar putea dezvolta si o unitate V6 aspirata.

In cazul lui S-Klasse Sedan, noul propulsor V8 bi-turbo ar putea fi oferit din 2012 alaturi de un motor electric, pentru a forma o noua versiune hibrida a limuzinei germane.

Via | Autointernationaal.nl

Comentarii (9)

  • valentin
    COUPE
    hmmmm oare de ce l-au denumit asa ? pai sa il mai repozitioneze un pic, probabil ca nu e de ajuns pretul de 97.500 de baza si vor sa sara de 100.000 cu noua denumire ??
    4 0
  • florin
    aiurea
    in loc sa pastreze aceeasi denumire de CL in continuare, o denumire ce are o istorie impresionanta in spate, vor sa o schimbe numai de dragul schimbari. se subintelegea ca CL-ul este coupeul S-clasului, iar CLK coupeul E-clasului, nu stiu dupa ce mai schimba. eu zic ca aceasta ideea nu este tocmai cea mai buna.
    4 2
  • ii facut deja
    west coast custom lo facut !!!
    0 1
  • .marius.
    Mercedes Benz CL
    Marketing de prost-gust la nivel inalt .
    Denumirea de CL are o rezonanta ce impune respect si ilustreaza un stil aparte.Sper sa se razgandeasca.
    4 0
  • seamana parca ,cu cel actual destul de bine
    0 0
  • Figurantil
    Baieti si fete sa vedeti cum apar sa ciupercile dupa ploaie la cocalarii de tigani astfel de masini! Unde este Hitler ca sa faca putin de curatenie??
    4 4
  • A LUI DUMI
    CA SI DACIA DUSTER NU O SA FIE SUCCES...MERCEDES II CHINEZARIE CA SI VOLVO...MULTE BUTOANE SI MOTOARE DE UNICA FOLOSINTA...
    AM UN MCV DE LA DACIA...AM 345000 DE KM...FAC SPANIA ROMANIA SI NU AM NICIO PROBLEMA...ASA CA DACIA VA FI MASINA EUROPEI...LE DAM CLASA LA NEMTI...
    0 5
  • andrei
    hahaha
    @ zumi:hai ca asta-i buna, nu m-am putut opri din ras vreo juma de ora. dacia care la majoritatea se aprinde semnalizarea cand pui frana si la vit de peste 100 trage curentu prin masina. m-am plimbat si io cu loganuri destul de noi si intretinute si m-am lamurit de ele
    4 0
  • despre a seizzz
    da ommu face spania.... ca el asta stie :)) si se bucurura de un soi de 1300 cu steroizi si ceva sonorizare si e fericit la culme :) multa bafta la traseu un continuare:) PS: umbli cu al doilea motor in portbagaj? de aia ai MCV???
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru