Mercedes SLS AMG a venit la Detroit fara noul motor V8 bi-turbo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.01.2010
Motorul V8 bi-turbo al celor de la Mercedes-Benz nu va fi introdus pe supercar-ul SLS AMG in urmatorii ani. SLS AMG va fi singurul model care va fi echipat cu motorul aspirat de 6.208 centimetri cubi dupa anul 2011.

Noul supercar de la Mercedes-Benz, intitulat SLS AMG, a venit la Salonul Auto de la Detroit cu motorul V8 aspirat de 6.3 litri. Acesta este singurul propulsor disponibil pentru supercar-ul de la Mercedes, dar este un motor pe cale de disparitie in gama AMG. Dupa cum stiti, cei de la AMG au hotarat sa inlocuiasca acest motor cu o unitate V8 bi-turbo de 5.5 litri, care ar trebui sa ofere un nivel de performanta cel putin egal, contra unor emisii mai scazute si a unui consum de carburant redus semnificativ.

Se pare ca noul Mercedes SLS AMG face exceptie de la aceasta regula si isi pastreaza motorul aspirat pentru urmatorii ani. Noul propulsor V8 bi-turbo va debuta in gama Mercedes AMG incepand cu anul 2011 si va inlocui treptat motorul de 6.2 litri care echipeaza versiunile AMG ale modelelor Mercedes-Benz care poarta numarul "63" in denumire.

Potrivit declaratiei lui Thomas Weber, specificatiile motorului V8 aspirat de 6.2 litri care echipeaza modelul SLS AMG sunt atat de stricte incat schimbarea acestuia nu are sens din punct de vedere economic. Cei de la Mercedes-Benz ar trebui sa inlocuiasca toate motoarele V8 de 6.2 litri din gama cu noua unitate V8 bi-turbo pentru ca schimbarea sa aiba sens din punct de vedere financiar si pe SLS AMG.

Via | Insideline

Comentarii (1)

  • Andrei
    :(
    pacat ca scot motorul de 6,3 Litri...... :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru