Mercedes va crea un coupe bazat pe C-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.11.2009
Peste doi ani, Mercedes-Benz va lansa un rival pentru BMW Seria 3 Coupe bazat pe actualul C-Klasse W204. Noul model se va numi C-Klasse Coupe si va exista timp de patru ani in gama constructorului german.

Germanii de la Mercedes ar putea renunta la CLC in favoarea unui coupe dezvoltat pe platforma lui C-Klasse W204. Noul model va fi al doilea coupe dezvoltat pe platforma lui W204 si este inlocuitorul moral al lui CLK(exceptand design-ul si pretul). Explicatia sta in faptul ca Mercedes-Benz CLK era bazat pe platforma lui C-Klasse, dar purta design-ul lui E-Klasse. De data aceasta, modelul va avea platforma lui C-Klasse, se va numi C-Klasse Coupe si va rivaliza BMW Seria 3 Coupe.

Odata cu introducerea lui Mercedes C-Klasse Coupe in 2011, modelul CLC va fi eliminat din gama constructorului din Stuttgart. Design-ul viitorului model bazat pe C-Klasse W204 este inspirat puternic din cel al versiunii sedan si va avea silueta si detaliile acestei versiuni, adaptate desigur la talia unui coupe. Spre deosebire de CLC, viitorul C-Klasse Coupe va avea o viata de doar patru ani, uramand sa fie inlocuit de o versiune noua, care ar putea fi un coupe cu patru usi pe segmentul mediu, echivalentul mic al unui CLS.

Viitorul C-Klasse Coupe nu va fi disponibil si intr-o versiune cabrio, ci doar in versiunea cu acoperis fix.

Costurile dezvoltarii unei versiuni cabrio sunt prea mari pentru durata scurta de viata a unui asemenea model. BMW Seria 3 Cabrio ramane in continuare fara niciun rival din partea celor de la Mercedes pe segmentul sau, dar versiunea Coupe a lui BMW Seria 3 va avea astfel un competitor din Stuttgart.

Via | Autocar

Comentarii (7)

  • Crysty
    Subiect
    Pure speculatii. Pt seria 3 Coupe exista CLC !
    Si de ce ar exista numai pt 4 ani!
    1 3
  • clc -ul actual este doar un facelift "puternic al" fostei generatii...
    2 2
  • :)
    mda nu cred ca isi are rostul nou coupe exista CL pt cine are bani, CLC care nu arata extraordinar (parerea mea) sau CLS deci 3 coupe-uri din clasa C
    1 1
  • pfffffff
    coupe cu patru usi... suna la fel de aiurea precum arata masinile de genul asta !
    0 0
  • MCD
    FRATELE MEU...........u compari CL cu seria 3 coupe??????
    U consideri ca CLS este vreon coupe?????
    Si pt cei de mai sus,voi nu puteti face diferenta dintre 1 coupe si 1 hatch
    1 0
  • bmw power
    nu au nici o sansa, 3-arul coupe este departe de rivali sai,de fapt nici nu prea are in segmentul ei
    1 0
  • @ automarket
    ia ganditi-va e-class coupeul pe ce e bazat?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru