Mercedes va folosi tehnologie electrică de la Renault

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Costurile ridicate ale motoarelor electrice i-au făcut pe cei de la Daimler şi pe partenerii lor de la Renault-Nissan să înceapă o colaborare pe termen lung pentru dezvoltarea autovehiculelor electrice.

Colaborarea dintre Daimler şi Alianţa Renault-Nissan va fi extinsă la vehicule electrice. Cele trei corporaţii vor lucra pentru dezvoltarea motoarelor electrice, acumulatorilor şi a trenurilor de propulsie. Thomas Weber, şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la Daimler, a declarat pentru Reuters că parteneriatul va fi extins pentru a atinge toate cele trei puncte de mai sus şi că acest pas este necesar pentru a respecta normele Uniunii Europene din 2020. Nivelul mediu al emisiilor la nivel de gamă ar trebui să fie la 95 grame CO2 per kilometru pentru autoturismele noi.

Motivul din spatele acestei colaborări este legat de costurile de producţie şi dezvoltare a motoarelor electrice. Potrivit lui Thomas Weber, producţia de automobile electrice nu este profitabilă pentru nicio companie dacă nu colaborează cu un alt producător pentru a realiza economii la scară. Daimler ar fi produs 500.000 de motoare pe cont propriu, dar cu Renault-Nissan ar putea produce câteva milioane de unităţi cu aceeaşi investiţie.

Dieter Zetsche şi Carlos Ghosn au parafat colaborarea dintre Renault-Nissan şi Daimler în luna aprilie a acestui an. Colaborarea include mărcile Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Smart şi Infiniti.

În primă fază, se viza dezvoltarea următoarelor generaţii Smart forfour şi Renault Twingo, dar se pare că vorbim de o colaborare mult mai amplă decât a fost anunţat iniţial.

Via | Autocar 

Comentarii (1)

  • ::)))
    oare de ce?cei de la MB nu au??
    2 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru