Mercedes va lansa 16 versiuni şi modele noi până în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.06.2010
Mercedes-Benz va aduce pe piaţă 16 noutăţi în următoarele şase luni. Dintre acestea, majoritatea vor fi versiuni noi de motorizare şi chiar versiuni electrice sau pe hidrogen ale modelelor actuale.

În următoarele şase luni, germanii de la Mercedes-Benz vor lansa un total de 16 modele noi sau facelift-uri ale modelelor actuale. Noutăţile din gama constructorului din Stuttgart vor fi reprezentate de versiuni electrice ale modelelor actuale, precum şi versiuni alimentate cu pile de compustibil ale acestora. Mai mult decât atât, constructorul va lansa şi o gamă de motorizări intitulate BlueDIRECT, care va debuta în toamna acestui an. Aşadar, numărul de modele cu totul şi cu totul noi va fi redus, dar noutăţile vor fi împărţite la nivelul întregii game Mercedes-Benz.

Odată cu noile motorizări şi modele, cei de la Mercedes-Benz lansează noua lor campanie de marketing cu motto-ul "Cel mai bun sau nimic". Noul slogan de marketing al celor de la Mercedes-Benz urmăreşte credinţa lui Gottlieb Daimler – fondatorul companiei. Printre noile modele pe care le va introduce Mercedes-Benz în gama sa în perioada următoare putem enumera Smart Fortwo electric, B-Klasse F-Cell şi A-Klasse E-Cell.

Motorizările BlueDIRECT reprezintă strategia de downsizing a constructorului din Stuttgart. Astfel, unităţile V6 şi V8 din gama actuală au primit tehnologia injecţiei directe, iar cilindreea acestora a fost redusă, alături de montarea unui turbocompresor.

Dat fiind configuraţia în V a acestor modele, unele unităţi au primit două turbocompresoare de aceeaşi dimensiune. Noile motorizări consumă cu 24% mai puţin carburant decât predecesorii lor şi dezvoltă un nivel superior al puterii maxime şi al cuplului motor maxim. Graţie supraalimentării şi a tehnologiei injecţiei directe, noile motorizări oferă cuplul maxim pe o plajă de turaţii mai mare şi turaţia de unde este disponibil cuplul motor maxim a scăzut în comparaţie cu turaţia la care este disponibil cuplul motor la predecesorii săi. Totodată, noile motorizări vor primi un sistem stop-start, dar acesta va fi oferit doar pentru unele modele.

Via | MotorAuthority Foto: Mercedes-Benz Shooting Break Concept

Comentarii (2)

  • Victor
    Mercedes
    Stie cineva anul de lansare a viitoatei generatii a S Class,2011 sau 2012, eu stiam initial de 2012 dar de pe un site am aflat ca va fii lansat in 2011, poate ca au redus durate de viata a modelelor de la 7 la 6 ani
    2 3
  • recyle-bin
    Adica reno cu sigla Mercedes
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru